Ostotarjous ei vakuuttanut

Joutseno. Mieskolmikko ostaisi Tiurun nimelliseen hintaan. Ostaja kunnostaisi ja vuokraisi rakennuksen pala kerrallaan. Kaupunginjohtajan mukaan muitakin kiinnostuneita on.

Anne Kotiharju

Tiurun entisestä sairaalasta jätetty ostotarjous ei kiinnostanut Tiurun kiinteistöyhtiön hallitusta.

Lappeenrantalainen Martti Kunttu sekä kokkolalaiset Jarkko ja Riku Mäkelä olisivat halunneet kunnostaa Joutsenossa sijaitsevan Tiurun vuokrattavaksi terveys- ja hoivayrittäjille.

Miesten kesällä perustama yhtiö O3 Finland ostaisi Tiurun nimelliseen hintaan.

-Seniori Saimaan hallitus on suhtautunut ostotarjoukseen kielteisesti, kertoo Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.

Jarvan mukaan Seniori Saimaa odotti annettua tarkempaa ja perustellumpaa suunnitelmaa ostajakandidaatilta.

-Myös kaupunginhallitusta on informoitu tästä. Tiurun kohtalo on kaikkinensa auki, koska on muitakin siitä kiinteistöstä kiinnostuneita, sanoo Jarva.

Kaupunginhallitus odottaa muilta kiinnostuneilta tarkennuksia suunnitelmiinsa.

Jarva ei kerro kesken olevista neuvotteluista. Martti Kunttu toi O3 Finlandin suunnitelman julki tiedotteella.

Ostotarjouksen jättänyt Martti Kunttu kertoo, ettei O3 Finlandilla ole Tiurun kunnostukseen tarvittavaa rahoitusta valmiina.

-Jos ei ole rahaa, täytyy käyttää järkeä. Eihän se ensimmäisen kerroksen remontti niin iso juttu ole. Seuraavat kerrokset remontoitaisiin vuokratuloilla, kuvailee Kunttu.

Kuntun mukaan kaupunginhallituksen piti käsitellä ostotarjousta viime maanantaina. Kuntun mielestä Tiurun korjauksella on kiire.

-Rakennus on ollut jo heitteillä. Paikka on rikottu kolmessa vuodessa. Jos se jätetään kylmilleen, voi rakennukselle lopullisesti sanoa hyvästit.

Lappeenrannan kaupunki omistaa Seniori Saimaasta 70 prosenttia ja Holiday Club Resorts 30. Seniori Saimaa on pyytänyt omistajiltaan lupaa lopettaa Tiurun lämmittäminen. Kaupunginhallitus jätti luvan antamisen runsas viikko sitten pöydälle.

Jarvan mukaan hallitus haluaa selvittää kiinteistön kuntoa sekä saada lisätietoa siitä, miten kylmilleen jättäminen vaikuttaisi rakennukseen.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju