Tirilän kentälle Coronarian päiväkoti

Lappeenranta. Liikuntapainotteinen Touhula avautuu ensi elokuussa. Kaupunki ei rakenna omaa päiväkotia, vaan ostaa palvelut.

Anne Kotiharju

Ensi elokuussa Lappeenrannan nykyisellä Tirilän kentällä vietetään uuden Touhula-päiväkodin avajaisia. Kaupunki ei rakennakaan omaa päiväkotia korvaamaan Parkkarilan päiväkotia. Sen sijaan yksityinen Coronaria rakentaa Tirilän kentälle kuuden ryhmän päiväkodin. Toimintaa pyörittää saman yhtiön Touhula Varhaiskasvatus.

Kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg selvittää, että oman päiväkodin rakentaminen oli vielä investointien puiteohjelmassa.

-Mutta ostopalveluna päästään nopeammin eteenpäin.

Kaupunki oli arvioinut investoinnin hinnaksi 3,6-4 miljoonaa euroa.

Willbergin mukaan Parkkarilan ja muiden lopettavien ryhmien henkilökunta siirtyy kaupungin palvelukseen muualle. Touhula Varhaiskasvatus palkannee Tirilään noin 20 työntekijää.

Kasvatus- ja opetuslautakunta käsitteli vuosi sitten tarjouksia päivähoidon ja esiopetuksen ostopalveluista. Mukana hyväksytyissä tuottajissa oli myös Coronaria Päivähoito, nykyinen Touhula Varhaiskasvatus. Coronarian tarjous oli halvin.

Puitesopimuksen mukaan kaupunki voi ostaa palveluja silloin, kun se niitä tarvitsee. Nyt varhaiskasvatusjohtaja Päivi Virkki voi tehdä päätöksen päivähoitopaikkojen ostamisesta Tirilään.

Willbergin mukaan ostopalvelujen hinnan vertaaminen kaupungin itse tuottamiin on vaikeaa, koska ostopalveluissa ei esimerkiksi anneta palveluja erityistä tukea tarvitseville lapsille.

Tekninen lautakunta käsittelee Tirilän kentän asemakaavan muutosta ensi keskiviikkona. Touhula Varhaiskasvatuksen toimitusjohtaja Jari Mäki-Runsas laskee, että valtuuston olisi hyväksyttävä kaavamuutos mieluiten joulukuussa, jotta aikataulu pitäisi. Rakennusluvan saamisen jälkeen rakentamiseen menisi kuusi, seitsemän kuukautta.

Rakentaminen on nopeaa, koska yhtiö toteuttaa kaikki päiväkotinsa samalla konseptilla. Päiväkoti rakennetaan valmiista elementeistä.

Willberg toivoo, että Touhula ehtii mukaan ensi kevään päivähoidon hakuun.

-Pieni jännitysmomentti aikataulussa on, kun päätöksenteko on kesken. Kuitenkin uutta, tervettä tilaa tarvittaisiin lapsille.

Yhtiöllä on tarkoitus tarjota palvelujaan Lappeenrannassa pitkään. Muualla Suomessa yhtiöllä on paljon kokemusta palveluseteleistä.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju