Categories
Artikkelit

Alisa Vainio vuoden paras

Urheilugaala. LUM:n kestävyysjuoksija on Etelä-Karjalan paras urheilija. Vuoden valmentaja on Mika Haakana.

Vesa Salminen

Läpimurtokauden juossut Alisa Vainio kruunattiin Etelä-Karjalan vuoden urheilijaksi maakunnallisessa urheilugaalassa.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten kestävyysjuoksija keräsi urheilutoimittajien äänestyksessä 195 ääntä ja voitti selvällä erolla seurakaverinsa, kävelijä Aku Partasen ja uimari Vilma Ruotsalaisen.

Flunssa kaatoi perjantaina Vainion vuoteeseen ja Etelä-Karjalan liikunnan ja urheilun järjestämä gaala uhkasi jäädä kokonaan väliin.  Iltapäivän levon jälkeen sitkeä urheilija lähti sittenkin isänsä ja äitinsä Jyrki ja Paula Vainion kanssa juhlapaikalle Imatralle.

Ensi viikolla on edessä harjoitusleiri Portugalissa, jos sairastelu ei estä lähtöä. Kevään pitemmästä Amerikan-leiristä ei ole vielä lopullista päätöstä tehty.

– Siellä olisi kovia kisoja ja hyvät olosuhteet, Alisa Vainio sanoo.

Kunto on ollut talvikaudella kohdallaan. Vauhtikestävyyslenkillä kymppi on mennyt 35 minuuttiin. Ensi kesänä tavoitteena on painaa kympin aika lähemmäs 32:ta kuin 33:a minuuttia.

– Vähintään pitää ainakin ennätyksien parantua, se on minimitavoite joka kesälle.

Viime kesän kova tulosparannus ei nuorta kestävyysurheilijaa yllättänyt yhtä paljoa kuin koko muuta Suomea.

– Olin vähän odottanut sitä, olen niin paljon kuitenkin tehnyt töitä sen eteen.

Vuoden valmentajaksi äänestyksessä nousi koripallovalmentaja Mika Haakana ja vuoden joukkueeksi hänen valmentamansa Catz. Haakana kiirehti gaalan loppuhuipennukseen harjoitusten jälkeen. Matkaa hidasti jäätynyt auto.

Parhaan valmentajan palkinnon saajaksi olisi Haakanan mielestä ollut monta muutakin hyvää ehdokasta, vaikka reippaasti nuorentuneen joukkueen mestaruuskausi oli myös valmentajalle täysosuma.

– Varmasti kovin joukkue koskaan on vastassa, Haakana mietti jo sunnuntain Latvia-Viro-liigan peliä TTT Riikaa vastaan.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen