Kangaskatto vaihtoehto Lappeenrannan kentille

LAPPEENRANTA. Vanha kentältä puuttuu naisten superpesiksen vaatimat katettu katsomo. Vaihtoehto voisi olla kangaskate, joka siirrettäisiin talven ajaksi Kisapuistoon.

Anssi Silvennoinen

Lappeenrantalaisen Pesä Ysien pelipaikka Vanha kenttä ei täytä naisten superpesikselle vuonna 2017 tulevia olosuhdevaatimuksia. Pesäpalloliitto vaatii ottelut pelattavan kentällä, jossa on 700 katettua katsomopaikkaa. Vanhalla kentällä niitä ei ole yhtään.

Rauman kaupunki oli varautunut kattamaan omalta pesäpallokentältään 350 paikkaa 200 000 eurolla tänä vuonna. Tarjouskilpailu painoi hinnan 61 000 euroon, minkä vuoksi Rauman kaupunginhallitus teki tällä viikolla päätöksen kattaa kerralla katsomon molemmat puoliskot.

Aikooko Lappeenranta kattaa Vanhan kentän katsomot,  liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman?

-Veikkaisin, että asia tulee tavalla tai toisella käsiteltäväksi, kun alamme tehdä ensi vuoden talousarviota aletaan. Katos toteutettaisiin keväällä 2017. Mitään varmaa meillä ei ole, esimerkiksi minkälainen katos olisi ja miten se tehtäisiin. Rauman tapauksen tunnen. Sain sieltä heidän piirrustuksetkin.

-Pidän tärkeänä, että kaikissa SM-tasolla urheiltavissa lajeissa myös olosuhteiden pitäisi olla sillä tasolla. Sehän on hyvä asia, että kaupunki pystyy luomaan sellaiset mahdollisuudet, että meillä on esimerkiksi huippupesistä. Se on tärkeää myös kaupungin näkyvyyden kannalta.

Vanhan kentän entinen katsomo vietiin Kisapuistoon, kun iso tekojäärata valmistui vuonna 1998. Eikö sekin pitäisi peruskorjata?

-Kisapuiston vanhan katsomon uudistaminen tulee esille samaan aikaan Vanhan kentän katsomon kanssa. Olisi hyvä, että katsomo olisi katettu, kun tekojäällä seurataan pelejä talvella.

-Olemme pohtineet, voisiko katos olla samanlainen kangaspintainen kuin kesäteatterissa ja Helsingin Brahen kentällä. Se olisi edullinen ja siirrettävissä niin, että katos olisi kesällä Vanhalla kentällä ja talvella tekojäällä.

Mitä uudistuksia Vanha kenttä kaipaa, Pesä Ysien toiminnanjohtaja ja naisten pelinjohtaja Ville Lantta?

-Katsomoiden kattaminen on ehdottomasti prioriteetti numero yksi. Meillä on asiassa kaupungin kanssa hyvä yhteinen sävel. Ei sinne tarvitse rakentaa mitään neljän miljoonan euron betonihässäkkää, vaan perusratkaisu.

Onko muita superpesiksen olosuhdevaatimuksia, joita Vanhis ei nykyisellään täytä?

-Muuten kenttä on kohtuullisen hyvä. Olemme saaneet lajiliitolta noottia tuomarien sosiaalitiloista, eli suihku- ja wc-tilojen puuttumisesta.

-Vanhalle kentällehän laadittiin viiden vuoden toimenpideohjelma, kun superpesis palasi sinne Kisapuistosta vuonna 2007. Kaksi viidestä toteutui, eli tekonurmimatto ja katsomot. Päärakennuksen uudistaminen, kaupungin työkoneiden halli ja katsomon kattaminen jäivät silloin tekemättä.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen