Markus Moisio erosi virastaan

Luumäki. Lokakuussa kunnan tekniseksi johtajaksi valittu koneinsinööri Markus Moisio on eronnut virastaan. Hän ehti hoitaa virkaansa 16 työpäivää.

Matti Saarela

Luumäen kunnan tekniseksi johtajaksi valittu Markus Moisio on eronnut virastaan. Kunnanjohtaja Anne Ukkosen mukaan Moisio ilmoitti erostaan sähköpostitse maanantaina.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Hilkka Suoanttila (kesk.) on yllättynyt Moision ratkaisusta.

-Tämä tuli minulle täytenä yllätyksenä. Muuta en osaa asiasta sanoa, hän kertoo.

Luumäen kunnanvaltuutetut ovat saaneet prepaid-liittymästä lähetettyjä nimettömiä tekstiviestejä Moision edellisen työpaikan viranhoitoon liittyneistä epäselvyyksistä. Hän toimi aiemmin Kaskisten kaupungin teknisenä johtajana.

-Asiat selvitettiin juurta jaksain. Kun Moisio otti viran vastaan, täällä lähdettiin puhtaalta pöydältä. Olimme kannustavalla mielellä ja sain sellaisen kuvan, että hän oli tyytyväinen saamaansa vastaanottoon, Ukkonen kertoo.

-Olen erittäin yllättänyt. Jotain erityistä tässä on. Me annoimme Moisiolle reilun mahdollisuuden aloittaa virassaan, kunnanvaltuuston toinen varapuheenjohtaja Kari Metsäkallio (kok.) sanoo.

Hänen mukaansa virka pitää nyt laittaa uudelleen hakuun.

Kunnanvaltuuston kolmas varapuheenjohtaja Pentti Salenius (sd.) pahoittelee sitä, että Luumäen kunnalla on ollut näin huonoa tuuria virkavalinnoissaan. Sosialidemokraattien kolmen valtuutetun valtuustoryhmä on vastustanut kunnan teknisen johtajan viran täyttämistä alusta asti.

-Alusta asti minulla on ollut tunne, ettei tästä hyvä tule. En ole ollut tyytyväinen koko valintaprosessiin. Nyt pitää vain palata lähtöviivalle ja katsoa, mitä tästä saadaan aikaan.

Luumäen kunnanvaltuusto valitsi Moision virkaan 26. lokakuuta pitämässään kokouksessa. Moisio otti viran vastaan joulukuussa, ja Ukkosen mukaan hän ehti olla kunnan palveluksessa 16 päivää.

-Työyhteisönä olemme äärimmäisen hämmästyneitä Moision eropäätöksestä, Ukkonen sanoo.

Kaskisten kaupungin kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Tauno Sarja (sd.) kertoo, että kaupungissa oltiin tyytyväisiä Moision työhön.

-Moisio hoiti täällä hyvin virkaansa, hän vakuuttaa.

Ukkonen kertoo yrittäneensä saada Moisioon puhelimitse yhteyttä toistaiseksi tuloksetta. Myöskään Etelä-Saimaa ei tavoittanut tiistaina Moisiota.

Kirjoittaja:
Matti Saarela