SaiPa kotiutti Marko Ekin globaalista metsäjätistä

JÄÄKIEKKO. SaiPan entinen hyökkääjä on Riku Kallioniemen seuraaja SaiPan toimitusjohtajana. Peliuransa jälkeen Ek on tehnyt pitkän uran UPM:n palveluksessa.

Anssi Silvennoinen

Liiga-SaiPa löysi uuden toimitusjohtajan jälleen oman yhteisönsä sisältä. Marko Ek pelasi SaiPassa hyökkääjänä 1980-1990-lukujen vaihteessa.

Riku Kallioniemen seuraajaksi hän siirtyy UPM-konsernin paperiliiketoiminnan Euroopan ja Pohjois-Amerikan yksikön myyntijohtajan paikalta.

Ek, 49, aloittaa perehtymisen uuteen työhönsä maaliskuun alussa ja on virallisesti SaiPan toimitusjohtaja 1. toukokuuta alkaen.

-Tunsin, että minut halutaan tähän työhön. SaiPan kiinnostus oli suurta. Tehtävä kiinnosti myös itseäni. SaiPa ei ole pelkästään urheiluseura, vaan SaiPa-ilmiö on koko maakunnan juttu, Ek toteaa.

Koulutukseltaan Ek on tuotantotalouden diplomi-insinööri ja on suorittanut myös kasvatustieteiden opintoja. Peliuransa hän päätti SaiPassa liiganousukauteen 1995-1996.

SaiPan toimitusjohtajaksi Ek seuloutui headhuntingilla eli suorahaulla 18 ehdokkaan joukosta. Liiga-SaiPan puheenjohtajan Timo Tersan mukaan Ek täyttää seuran asettamat vaatimukset.

-Marko on oikein hieno löytö. Hänellä on esimieskokemusta ja erinomainen näkemys, Tersa toteaa.

Kallioniemi aloitti SaiPan toimitusjohtajana vuonna 2011. Tersan mukaan Kallioniemi jättää SaiPan erinomaiseen taloudelliseen tilanteeseen.

-Eikä tuo urheilullinenkaan puoli näytä niin perkeleen huono olevan.

Kallioniemi luopuu tehtävästä omasta aloitteestaan.

-Jo tullessani ajattelin, että projekti olisi suunnilleen tämän mittainen. On SaiPan etu tuoda uusia näkemyksiä ja kehitysajatuksia sisään, Kallioniemi sanoo.

Kallioniemen mukaan Ekillä on edessään monipuolinen ja vaihteleva työ, jossa seuran kehityslinjan pitää pysyä jatkuvasti kirkkaana mielessä, sillä eri suuntiin kiskovia yllykkeitä tulee paljon.

-Hän vie SaiPaa omalla tavallaan eteenpäin. Sehän tässä on ideana. Olen vakuuttunut, että SaiPa on ensi kaudella organisaationa taas vahvempi kuin nyt.

Ek on asunut Lappeenrannassa yhtäjaksoisesti vuodesta 1999 ja käy vanhojen saipalaisten kanssa jäällä edelleen kahdesta neljään kertaan viikossa.

Sydän johdatti takaisin SaiPan ytimeen.

-SaiPa on kokonaisuudessaan erittäin vahva seura ja hyvä työyhteisö. Tulevaisuuskin näyttää hyvältä.

Siirtyminen tutusta globaalista metsäjätistä tutun jääkiekkoseuran palvelukseen vaati silti tarkkaa harkintaa.

-Olen ollut UPM:llä yli 20 vuotta. Se on erittäin hyvä talo. Henkilökohtainen ratkaisu ei ollut missään nimessä helppo.

SaiPan pidemmän aikavälin tavoite on kasvattaa liikevaihtoa ja vakiinnuttaa paikka kuuden parhaan joukossa jääkiekkoliigassa.

Ek on toiminut UPM:llä yli 15 vuotta suoraan asiakkaiden kanssa, myynnissä ja asiakashallinnassa. Hän uskoo pystyvänsä tuomaan SaiPaan jotain uutta.

-Totta kai olen huomannut asioita, joita haluan kehittää. En tietenkään halua niitä nyt analysoida, kun en ole vielä edes palveluksessa. Täällä on hyvä jatkumo. Aion jatkaa sitä ja kehittää eteenpäin.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen