Categories
Artikkelit

Kaikkien aikojen miesten viesti omalla stadionilla

HIIHTO. Imatran Urheilijat jäi kotikisoissaan viisi sekuntia miesten SM-viestin pronssista. Lappeen Riento oli naisissa Etelä-Karjalan ykkönen.

Anssi Silvennoinen

Imatran Urheilijoiden Lari Lehtosen hurja mitalijahti viestin ankkuriosuudella nousi yhdeksi Imatran SM-hiihtojen huippuhetkistä.

Lehtonen lähti matkaan kymmenentenä ja tykitti päätösosuuden nopeimman ajan, mutta jäi kolmospaikasta lopulta 5,4 sekuntia.

-Lauantaina puhuin, että tehdään Imatran Urheilijoiden kaikkien aikojen miesten viesti. Se tuli. Emme ole olleet ikinä näin lähellä mitalia. Olemme kuitenkin kasvattiseurajoukkue, jossa on vielä nuoria poikia, Lehtonen totesi.

Vaihdossa Lehtonen oli jäänyt 24 sekuntia Oulun Hiihtoseuran Kusti Kittilästä, joka oli lähes koko matkan pronssissa kiinni.

Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkinen nautiskeli Lehtosen reippaasta peesistä yhdeksän kilometriä, kunnes ampaisi viimeisessä nousussa tiehensä ja nappasi pronssin ohittamalla Kittilän juuri ennen stadionille tuloa.

-Tiesin lähdössä, että pystyn laittamaan kanssahiihtäjiltä niskat poikki, jos tarvitsee. Larille kiitos, kun teki kovasti töitä. Hiihto on tällaista, että joskus joutuu ulkoistamaan tiettyjä asioita, Heikkinen totesi.

IU:n kolmososuuden vieneen Olli Jarvan suoritus oli kova ottaen huomioon, että perheeseen syntyi kolmas lapsi pari päivää ennen SM-hiihtoja.

Nuorisokaartin Tomi Mikkosen ja Ville Ahosen uran parhaat hiihdot ovat vielä edessä. Jälkimmäisen suoritus, kuudenneksi paras osuusaika, oli toki vahva jo nyt.

-Oli yksi upeimmista kisoista, joita olen hiihtänyt. Missään ei ole ollut koskaan tällaista kannustusta. Kuntonikin menee parempaan suuntaan koko ajan, Ahonen totesi.

Vuokatti Ski Team otti Suomen mestaruuden vakuuttavasti ilman Sami Jauhojärveäkin. Juha Lallukan vahvistama Kouvolan Hiihtoseura oli yhtä selvä kakkonen.

Myös IU:n naisten ykkösjoukkue Hanna Varjus, Mari Lindström ja Venla Lehtonen oli tyytyväinen 15. sijaansa. Varjus kuntouttaa yhä itseään loppukesän polvileikkauksesta. Hiihtäminen kotikisoissa oli voitto jo itsessään.

-En tiedä, olisinko hiihtänyt, jos kisat olisivat olleet jossain muualla. Kotiyleisön eteen oli pakko tulla, Varjus totesi.

Lehtonen tykitti ankkuriosuuden viidenneksi nopeimman ajan.

-Ensi vuonna sitten puolitetaan joukkueen sijoitus, Lehtonen linjasi.

Lappeen Riennon joukkue Anita Kirvesniemi, Pauliina Pohja ja Niina Virtanen hiihti nousujohteisesti ja sijoittui kolme pykälää imatralaisia korkeammalle.

Naisten viestin voitti odotetusti Hämeenlinnan Hiihtoseura ennen Oulun Hiihtoseuraa ja Vuokatti Ski Teamia.

Lehtosen mukaan SM-hiihdot olivat iso huipennus IU:lle.

-En usko tämän jäävän tähän. Tässä seurassa ei ole tapana jäädä tuleen makaamaan. Täällä viedään hommia isommaksi ja kehitetään juttuja koko ajan.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen