Rauha nousi raskaaseen sarjaan

JOUTSENO. Rauhan matkailukeskus kilpailee suurtapahtumista Etelä- ja Keski-Suomessa. Yrittäjäpäivät teki läpimurron.

Ilpo Leskinen

Rauhan matkailukeskus on lyönyt itsensä läpi suurten tapahtumien järjestämispaikkana.

Rauhan kylpylähotellissa eli Holiday Club Saimaassa on järjestetty muun muassa valtakunnalliset yrittäjäpäivät, yritysten ja järjestöjen tapahtumia sekä messuja.

9. huhtikuuta järjestetään metallimusiikin tapahtuma Sakara Tour ja 10.—12. kesäkuuta kokoomuksen puoluekokous.

Kylpylähotellin johtaja Jussi Valtola kertoo, että Rauhan nousun valtakunnalliseen sarjaan arveltiin kestävän muutaman vuoden. Kun toimintaa on harjoiteltu 4,5 vuotta, on päästy tavoitellulle tasolle.

— Nykyinen asema on kovan työn ansiota. Jokainen onnistunut tapahtuma on auttanut myyntityössä. Meillä on prosessi, organisaatio ja logistiikka kunnossa, ja koko ajan opimme lisää.

 

Suurten tapahtumien järjestämisestä käydään Valtolan mukaan erittäin kovaa kilpailua Etelä- ja Keski-Suomessa.

Yksi ehdoton Rauhan valtti on hänen mukaansa alueelta löytyvät kaksi tuhatta erityyppistä vuodepaikkaa. Majoituspaikkoja tulee vielä lisää lähivuosina. Myös Imatran keskustan hotellit ja kylpylä ovat lähellä.

— Rauha on voittanut monta tarjouskilpailua samalta alueelta löytyvien vuodepaikkojen ansiosta.

Toiseksi valtiksi on osoittautunut monitoimitila Areena. Se muuntuu parissa kolmessa tunnissa melkein miksi tahansa: jäähallista kokoustilaksi, juhlasaliksi, illallisten pitopaikaksi, messupaikaksi tai musiikkisaliksi.

Areena on hotellinjohtajan mukaan juuri sopivan kokoinen moneen käyttöön.

 

Läpimurtona Valtola pitää lokakuussa 2013 järjestettyjä valtakunnallisia yrittäjäpäiviä. Ne poikivat useita pienempiä tapahtuma, ja hotelli sai lukemattomia yhteydenottoja.

Puskaradio on edelleen yksi parhaita markkinointikanavia. Valtola ja hotellin myyntiväki saavat jatkuvasti tiedusteluja, joissa kysyjä, hänen puolisonsa, joku hänen tuttunsa tai tutun tuttunsa on käynyt Rauhassa ja ollut tyytyväinen näkemäänsä.

Ensi vuodeksi Holiday club Saimaa on jättänyt useita tarjouksia tuhannen hengen tilaisuuksien järjestämisestä.

Valtola kertoo, että kokoomuksen myötä muutkin puolueet ovat alkaneet kiinnostua Rauhan mahdollisuuksista. Sakara Tour on herättänyt konserttien järjestäjien kiinnostuksen.

Messut, jääurheiluleirit ja jääkiekkoturnaukset tuovat elämää hiljaisiin aikoihin.

— Sana on selvästi kiirinyt, että tällainen Areena on olemassa. Kehitämme palvelua koko ajan nöyrällä mielellä. Tämä on maratonjuoksua. Joka kerta kun tarjous jätetään, on tuotava valtit pöytään ja hinnoiteltava oikein.

 

 

Harhakäsitys syrjäseudusta korjattavana

 Etelä-Karjala mielletään todellista syrjäisemmäksi paikaksi. Rauhan kylpylähotellin johtaja Jussi Valtola on havainnut tämän pääkaupunkiseudulla.

— Jos ihmisellä ei ole kontaktia Etelä-Karjalaan, hän luulee Lappeenrannan ja Imatran olevan kauempana kuin vaikka Naantalin tai Jyväskylän. Todellisuudessa tänne on nopea junayhteys, parempi kuin Turkuun.

Käsitykset Etelä-Karjalan syrjäisyydestä tulivat Valtolalle yllätyksenä, ja hän törmäsi niihin tavan takaa heti hotellinjohtajan työnsä alkumetreillä. Hän puuttui asiaan ja korjaa ennakkoluuloja lyömällä faktat pöytään.

— Teemme tässä koko ajan lähetystyötä Etelä-Karjalan puolesta. Maakunnan sijainti on erittäin hyvä, ja Saimaasta tulee aina myönteistä palautetta.

 

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen