Sarviniemeen suditaan sinivalkoiset raidat

Taipalsaari. Kunta, maakuntaliitto ja puolustusvoimat keskustelevat niemen ja uimarannan virkistyskäytöstä ensi viikolla.

Hanna Sipinen

Puolustusvoimat merkitsee Sarviniemen alueen kevään aikana nykyistä selvemmin. Suur-Saimaantien ja Rantatien risteykseen pystytetään kartallinen infokyltti ampuma-alueesta, ja Sarviniemen rajalinjalle tulee sinivalkoisia maalimerkkejä puiden runkoihin, kertoo Maasotakoulun tiedottaja Ansa Räätäri.

— Samalla lailla kuin harjoitusalueillamme laukkaradalla tai Leirikentän kupeessa. Jos meillä on siellä harjoitustoimintaa, laitamme ilmoitustauluihin tiedon rajoitteista.

Puolustusvoimat kyltitti Sarviniemen alueen alun perin viime lokakuussa. Keltaisten kylttien mukaan alueella liikkuminen kielletään rangaistuksen uhalla, vaikka alue on edelleen virkistyskäytössä.

Kieltokyltit aiheuttivat paljon keskustelua, ja Maasotakoulun johtaja Asko Muhonen totesi tuolloin Etelä-Saimaalle, että kyltit antavat liian voimakkaan viestin.

Maalimerkeistä huolimatta keltaiset kieltokyltit jäävät teiden varsille. Räätärin mukaan kylttejä tarvitaan rajaamaan alue, jossa sotilaspoliiseilla on toimivalta.

Keltaiset kieltokyltit aiheuttavat edelleen ihmetystä alueen asukkaissa. Lukijavinkin mukaan pienten mökkiteiden varteen on tullut viime viikolla uusia keltaisia kieltokylttejä.

— Alueelle ei ole lisätty uusia keltaisia kylttejä, Räätäri toteaa.

 

Taipalsaaren kunnanjohtajan Jari Willmanin mukaan on hyvä, että kyltitys laitetaan viimein ajan tasalle.

— Olin sellaisessa käsityksessä, että siellä olisi jo laitettu kylttejä, joissa on selkeämmin tietoa siitä, millainen käyttö ja kulkeminen on sallittua. Ilmeisesti tämä on jäänyt talven aikana vähän vähemmälle huomiolle.

Taipalsaaren kunta on keskustellut Sarviniemen alueen virkistyskäytön kehittämisestä puolustusvoimien ja Etelä-Karjalan maakuntaliiton kanssa. Seuraava tapaaminen on ensi viikolla.

— Olemme keskustelleet siitä, mitä niemen ja uimarannan alueelle voisi tehdä. Toki veneily laajemminkin on ollut yhtenä teemana.

Sarviniemessä käy kalastajia ja retkeilijöitä, mutta paikalta puuttuvat esimerkiksi makkaranpaistopaikat.

— Kunta on joskus tehnyt myös näköalatornisuunnitelmat. Vielä ei kuitenkaan voi sanoa mitään varmaa siitä, mitä suunnitelmia lähdetään viemään eteenpäin, Willman toteaa.

 

Kirjoittaja:
Hanna Sipinen