Lemin kunnanvirasto muutti uusin tiloihin

Lemi. Palolakodista remontoitiin kunnanvirasto, josta löytyy myös kylmätilat vainajia varten.

Matti Saarela

Lemin kunnanjohtaja Jussi Stoorin työhuone oli vielä keskiviikkona täynnä sinisiä muuttolaatikoita. Loputkin tavarat saatiin kuljetettua viikon loppuun mennessä Palolakotiin, josta sukeutuu Lemin uusi kunnantalo.

Väliaikaistilat ovat tulleet kunnalle varsin kalliiksi. Viipalekunnantalolle on ehtinyt viidessä vuodessa kertyä hintaa puoli miljoonaa euroa.

 

Kunnanviraston käyttöön Lemin entisestä hoivakodista, Palolakodista tulee noin tuhat neliömetriä. Muita tiloja käyttävät päiväkoti ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote).

Hoivakodin perintönä Lemin uudessa kunnanvirastosta löytyy myös vainajien säilyttämistä varten tehty kylmähuone. Tilat ovat tosin Eksoten käytössä, ja niiden käyttöä jatketaan tarvittaessa myös kunnanviraston muuton jälkeen.

— Ei tästä ole kovin pitkä aika, kun täällä on viimeksi säilytetty vainajaa, kunnan talous- ja hallintojohtaja Pentti Pitkänen kertoi.

 

Uuden kunnanviraston huoneiden ovet ovat niin leveät, että niistä mahtuu työntämään sairaalasängyn sisään ja ulos. Hoivakodin perintönä lähes jokaisessa kunnanviraston työhuoneessa on myös oma wc ja suihkutila.

Palolakodin tiloja on kunnostettu kunnanviraston käyttöön säästöbudjetilla. Ensimmäisissä laskelmissa remontin kustannusarvio nousi noin miljoonaan euroon.

— Ilmanvaihto on nuohottu ja äänenvaimentimia vaihdettu. Vanhoissa äänenvaimentimissa oli käytetty kivivillaa, josta ajan myötä irtoaa hienojakoista kivipölyä. Se voi ärsyttää silmiä ja hengitysteitä. Seiniä on maalattu, Lemin tekninen johtaja Markku Immonen luettelee remonttikohteita.

 

Pitkäsen mukaan tietokoneyhteydet uudelle kunnantalolle on kytketty. Pitkäsen oman työaseman näytöllä vilkkuva Debianin logo juoruaa, että Lemin kunnassa osa työntekijöistä on siirtynyt käyttämään Linuxia koneissaan. Sekään ei ole aivan tavallista Suomessa.

— Minä olen ollut siihen hyvin tyytyväinen, Pitkänen sanoo.

Uudet kunnantalolle ohjaavat tienviitat asennettiin Iitiäntien ja Kanervatien risteykseen keskiviikkona. Kunnan rakennusmestari Sari Rapin puheille kunnanviraston uusin tiloihin oli ensimmäisen kuntalainen löytänyt tiensä jo keskiviikkona.

— Joku kävi puhumassa mattolaitureista, Rapi naurahtaa.

 

Kirjoittaja:
Matti Saarela