Categories
Artikkelit

Lappeenranta sai rakennustarkastajan

Lappeenranta. Kaupunginhallitus vahvisti Päivi Salmisen nimityksen rakennustarkastajaksi. Rakennuslautakunta oli lykännyt rakennustarkastajan valintaa.

Timo Laitakari

Lappeenranta sai yllättäen vakituisen rakennustarkastajan. Kaupunginhallitus piti maanantaina ylimääräisen kokouksen, jossa se valitsi rakennustarkastajaksi rakennusarkkitehti Päivi Salmisen.

Rakennustarkastajan valinta on ollut vireillä pitkään. Rakennuslautakunta päätti pari viikkoa sitten äänestyksen jälkeen keskeyttää haun ja odotella, mitä vuoden 2019 maakuntahallinnon uudistus aiheuttaa rakennusvalvonnalle.

Jo aiemmin keväällä rakennuslautakunta päätti jatkaa rakennustarkastajan viranhakua ja odottaa parempia hakijoita. Kummassakin lautakunnan kokouksessa virkamiesesitys oli, että virkaan valittaisiin Salminen, joka on hoitanut tehtävää vt:nä jo vuodesta 2011.

Kaupunginhallitus käytti nyt asiassa otto-oikeuttaan eli otti asian ratkaisemisen itselleen. Kaupunginhallituksessa Jani Mäkelä (ps.) esitti, ettei lautakunnan päätöstä muutettaisi. Esitystä ei kuitenkaan kannatettu. Mäkelä jätti asiasta pöytäkirjaan eriävän mielipiteen.

 

Kirjoittaja:
Timo Laitakari