Categories
Artikkelit

Uusin menetelmin kohti divarikautta

LAPPEENRANTA. Divariin pudonnut NST on heikentynyt rajusti. Uusi päävalmentaja Perttu Kytöhonka uskoo lajiharjoitteluun myös kesällä.

Tuomo Reponen

NST:n uusi päävalmentaja Perttu Kytöhonka on ollut yllättynyt. Toukokuun alusta asti joukkueen harjoituksia vetänyt valmentaja on saanut nähdä viime kauden pelaajien tason.

— Olen katsonut, että tämähän on ollut hyvä jengi. Putoaminen on ollut oikeasti melkoinen suoritus tällä materiaalilla.

Ensi kaudella NST pelaa salibandyn divaria. Eikä Kytöhongan treeneissä pyörineistä pelaajista ole juuri apua. Viime kauden joukkueesta 12 pelaajaa joko lopettaa tai lähtee muualle. Heidän mukanaan katoaa 165 tehopistettä.

— Kokemusta ja kärkiosaamista on lähtenyt. Olisin mä heistä kaikki mielelläni pitänyt.

Eilen joukkueensa julkistanut NST on täyttänyt aukkoja pääosin omilla junioreilla. Ulkopuolelta tulleita 20 pelaajan listassa on kolme. Heistä Imatran Voimasta siirtyvällä Simo Kettusella on vyöllään 41 ottelua TPS:sta ja Indiansista. Muutaman viime kauden pelaajan kanssa neuvotellaan yhä.

Kenties tärkein sopimus on kuitenkin kokeneen tehomiehen Arto Vainikaisen jatkaminen.

— Arto on joukkueelle hieno esimerkki. Kaveri on kohta 34-vuotias, mutta haluaa kokoajan oppia uutta. Sitoutuminen on kovaa luokkaa, 37-vuotias Kytöhonka ihastelee.

 

MUUTOSTA on tapahtunut paitsi kokoonpanossa myös valmennusmetodeissa. NST:n kesäharjoitukset pidetään lajin parissa.

Oheisharjotteluna on toiminut jooga kerran viikossa. TPS:n päävalmentajana kaudet 2010—2012 toiminut lietolainen ei halua eritellä harjoittelua osiin.

— En näe järkeä harjoitella kesällä yleisurheilua ja painonnostoa. Perinteisellä fysiikkatreenillä saatamme olla nopeampia tai kestävämpiä fysiikkatesteissä, mutta emme osaa pelata yhtään paremmin salibandya.

Kytöhonka ei suinkaan väheksy fyysistä puolta. Hän pitää sitä merkittävänä.

— Jos haluan räjähtävää nopeutta, mietin miten sitä varten saadaan lajinomainen harjoitus. Ainakin toistaiseksi olen ollut tyytyväinen tuloksiin.

 

TULEVAN kauden tavoitteista Kytöhonka ei juuri puhu. Hän luottaa joukkueensa kärkiosaamiseen ja toivoo nuorilta seuraavaa askelta isompaan rooliin.

— Jos sellaisia ei tapahdu, saattaa muodostua haasteita.

NST neuvottelee vielä muutaman viime kauden pelaajan kanssa. Heinäkuun joukkue on lomalla. Omatoimisiin harjoituksiin ei pakotteita ole.

— En usko, että kautta voitetaan tai hävitään seuraavan kolmen viikon aikana. Haluan, että lomalta saapuu fyysisesti ja henkisesti levänneitä pelaajia.

En näe järkeä harjoitella kesällä yleisurheilua ja painonnostoa.

Perttu Kytöhonka

 

NST 2016—2017

Maalivahdit:

Ville Nilosaari

Kenttäpelaajat:

Joona Heiskanen (NST jun./Voima), Samuli Huppunen (NST jun.), Juuso Kekki (NST jun.), Simo Kettunen (Voima), Konsta Koskimies, Joonatan Kovanen (NST jun.), Ere Laitimo (PoNoVo), Eetu Leskinen, Oskari Möykkynen (NST jun.), Samu Pietilä (Top Team), Joonas Puhakka, Petteri Puustinen, Ville Rouhiainen, Mikko Sipari, Aatu Tella (NST jun./Voima), Santeri Turppo (NST-jun.), Miika Turunen, Arto Vainikainen, Konsta Vulli.

Taustahenkilöt:

Perttu Kytöhonka, päävalmentaja (Luzern, Sveitsi), Mikko Hooman, valmentaja, Risto Pietiläinen, valmentaja, Kalle Soiniola, joukkueenjohtaja, Janne Ruippo, joukkueenjohtaja, Ilari Könönen, huoltaja, Timo Reponen, hieroja.

(Suluissa viime kauden joukkue, jos muu kuin NST)

 

Kirjoittaja:
Tuomo Reponen