Kolmiloikkaajien mitalit maistuivat erilaisilta

KALEVAN KISAT. Lappeenrannan Urheilu-Miesten Simo Lipsanen oli pettynyt hopeaan. Imatran Urheilijoiden Arttu Tyystjärvi iloitsi ensimmäisestä SM-mitalistaan. Elina Torro jäi täpärästi mitalien ulkopuolelle.

Tuomo Reponen

MIESTEN kolmiloikkakilpailu toi mitalisadetta Etelä-Karjalaan. Lappeenrannan Urheilu-Miesten Simo Lipsanen loikki hopealle, ja Imatran Urheilijoiden Arttu Tyystjärvi pokkasi pronssisen mitalin. Tyystjärven ensimmäinen SM-mitali maistui hyvältä, mutta mestaruutta puolustamaan lähtenyt Lipsanen oli kilpailun jälkeen vaisummalla mielialalla.

— Mestaruutta lähdin puolustamaan, mutta hopeaa tuli. Siinä mielessä ei onnistunut, tuloksella 16,06 hopeaa vienyt Lipsanen tiivisti.

Lipsanen jäi kaipaamaan hyppyihinsä tehoja lisää. Kaksi kertaa 16 metriä kisassa ylittänyt lappeenrantalainen tuskaili askelmerkin kanssa.

— Ei vaan saanut kunnolla osumaan lankulle. En ole tyytyväinen näihin mittoihin.

TYYSTJÄRVI paransi omaa ennätystään lukemiin 15,40. Ennätys syntyi viimeisellä kierroksella, kun pronssi oli jo varmistunut. Mitali ja ennätys lämmittivät 19-vuotiasta imatralaista.

— Olen tosi tyytyväinen. Tuloksen osalta jäi kyllä fiilis, että olisi ollut aineksia vieläkin parempaan.

Karsinnoissa hyvin suorittaneelle Tyystjärvelle konkretisoitui lauantain aikana, että viikonlopulta olisi mahdollisuuksia saada kotiinviemisiäkin.

— Ensisijaisesti tavoite oli rikkoa oma ennätys, mutta karsinnan jälkeen huomasin, että tässähän on hyvät saumat. Päätin, että mitalin kanssa täältä lähden.

Kilpailun voitti vantaalaisen KU-58:n Tuomas Kaukolahti, jonka kolme ensimmäistä yritystä rikkoivat 16 metrin rajan. Paras kantoi lukemiin 16,24, joka on myös Kaukolahden uusi ennätys.

— Tiesin, että Tuomas on hyvässä kunnossa. Itselläni oli myös ihan hyvä fiilis koko ajan, Lipsanen puntaroi kaksintaistelua.

Sekä Lipsanen että Tyystjärvi aikovat palautella ja huilata ensi viikon aikana. Kaksikko kohtaa toisensa ikäluokan SM-kisoissa Lappeenrannassa kahden viikon kuluttua.

NAISTEN kolmiloikkakilpailussa Elina Torro jäi kolmen sentin päähän mitalista. Neljännellä kierroksella syntynyt 12,82 vei LUM:n hyppääjän kilpailun kolmannelle sijalle, mutta viidennellä kierroksella Kuivasjärven Auraa edustava Essi Lindgren tuli ohi, ja Torron 15. SM-mitali jäi saamatta. Kilpailun voitti Kristiina Mäkelä (13,86).

— Vähän kaksijakoiset fiilikset. Tulokseen en ole tyytyväinen, mutta lisäsi tämä uskoa, kun kuukauden treenaamisella olin näinkin lähellä, mitalia hakemaan lähtenyt Torro kommentoi.

Torron edellinen esiintyminen Kalevan kisoissa on kesältä 2014. Hänen alkuperäinen tavoitteensa oli tämän kauden osalta Kalevan kisojen karsintaraja.

— Sen puolesta meni yläkanttiin. Aion kisailla vielä tänä kesänä ja syyskuun puolella aloitan harjoittelun ensi kesää varten.