Linkiksi pitkään ketjuun

Lappeenranta. Linnoituksen isännäksi valittu Jussi Markkanen on otettu saamastaan arvonimestä. Isäntänä hän aikoo olla oma itsensä.

Stina Kivinen

SaiPan maalivahti Jussi Markkanen valittiin uudeksi Linnoituksen isännäksi. Valinta julkistettiin perjantaina 5. elokuuta kuuden aikaan illalla.

— Tämä on kunnia minulle, mutta myös SaiPalle ja urheilulle. Tämä osoittaa, että SaiPa on tärkeä asia kaupungille, sanoo Markkanen.

Markkanen kuuli asiasta noin kuukausi sitten, kun kaupunginjohtaja Kimmo Jarva soitti hänelle. Nimitys tuli yllätyksenä, mutta Markkanen otti kunniapestin mielellään vastaan.

Maalivahdin aikataulu on kuitenkin välillä tiukka.

— Hoidan tehtäviä niin hyvin kuin se on mahdollista. Päätyöni on kuitenkin tärkein asia.

 

Markkanen on jo kahdeskymmenes Linnoituksen isäntä. Perinteen alullepanija, Lappeenrannan kaupungin tapahtumakoordinaattori Jorma Kallio kertoo, että isännällä ei ole mitään valmista tehtävälistaa, vaan tehtävät muotoutuvat aina kulloisenkin tittelin haltijan mukaan.

— Kyseessä on eräänlainen henkinen johtajahahmo, jonka tehtävänä on tehdä Lappeenrantaa positiivisella tavalla tunnetuksi, Kallio sanoo.

Isännät ovat perinteisesti edustaneet erilaisissa tilaisuuksissa, esimerkiksi itsenäisyyspäivän juhlissa.

— Aion olla isäntänä oma itseni. Olen avoin uusille asioille, ja tekisin Lappeenrantaa tunnetuksi ilman titteliäkin, sanoo Markkanen.

 

Lappeenranta on Markkaselle tärkeä paikka, sillä se on hänen perheensä koti. Hän on asunut pitkiä aikoja ulkomailla, mutta on silti aina tuntenut itsensä eteläkarjalaiseksi.

— Juuret ovat täällä, ja niistä täytyy olla ylpeä.

Myös Linnoitus on Markkasen mielestä erityinen paikka. Se on kesäaikaan Lappeenrannan tärkein maamerkki.

— Talvella se on tietenkin Kisapuiston jäähalli, toteaa SaiPan maalivahti pilke silmäkulmassaan.

Linnoituksen isännän tärkein valintaperuste on se, että henkilö on luonut myönteistä kuvaa Lappeenrannasta. Markkanen on kertonut kotikaupungistaan myös ulkomailla ollessaan.

Mainostaminen ei kuitenkaan ole ollut tietoista, vaan Markkanen sanoo olevansa aidosti ylpeä siitä, mistä hänen juurensa ovat.

Linnoituksen isännän tehtävistä Markkasella ei ole vielä tarkkaa kuvaa. Edellisten isäntien tekemisistä hän otti selvää kuultuaan saavansa arvonimen.

— Yritän olla tittelin arvoinen, hän sanoo.

 

Jussi Markkanen

 Koko nimi Jussi Aleksi Markkanen.

Syntynyt 8.5. 1975.

Syntyisin Imatralta, asuu nykyisin Lappeenrannassa.

Perheeseen kuuluu vaimo Sanna sekä lapset Juho ja Nelli.

Aloittanut SaiPassa vuonna 1991, pelannut välillä 13 vuotta ulkomailla.

Ollut nykyisessä paikassa SaiPan maalivahtina vuodesta 2013.

 

 

Kirjoittaja:
Stina Kivinen