Categories
Artikkelit

Mestari-NST ja JoKa luovat tulevaa yhdessä

SALIBANDY. NST-Lappeenrannan ja Joutsenon Katajan naisten edustusjoukkueet ovat tehneet farmisopimuksen alkavaksi salibandykaudeksi.

Anssi Silvennoinen

NST Lappeenrannan ja Joutsenon Katajan naisten edustusjoukkueet suuntaavat uuteen salibandykauteen yhteistyöllä. Seurojen solmima sopimus mahdollistaa erikseen nimettävien pelaajien vapaan liikkumisen joukkueiden välillä.

Viime kaudella sekä NST että JoKa pelasivat naisten salibandyliigassa. NST voitti Suomen mestaruuden, JoKa taipui karsinnoissa Hämeenlinnan Steelersille ja putosi ykkösdivisioonaan.

Molemmat joukkueet menettivät pelaajia viime kauden jälkeen, NST jopa valtaosan siitä pelaajarungostaan, joka kahmi salibandyliigassa 12 vuoden aikana kymmenen SM-mitalia.

NST:n päävalmentaja Joonas Haapala toteaa, että hallitsevalla Suomen mestarilla on ollut pelaajista jopa pientä pulaa.

-Yhteistyöllä saamme molemmat leveyttä rostereihimme ja kilpailua pelipaikoista, joka on ehkä tärkein asia. Treeneissämme käyvät Katajan pelaajat pakottavat omalla tekemisellään meidän pelaajiamme nostamaan tasoaan. Pelipaikka ei ole automaatio, Haapala toteaa.

Päävalmentaja Toni Soikkelin mukaan myös JoKan tilanne näytti viime kauden jälkeen hetken aikaa pahalta, kun kokeneempia pelaajia lopetti ja osa siirtyi muualle.

Kesän aikana NST:n ja JoKan edustusjoukkueet harjoittelivat omien ohjelmien lisäksi kerran viikossa yhdessä.

-Tutustumisvaihe on oikeastaan jo taputeltu. NST on uudistunut paljon, ja heilläkin on paljon nuoria pelaajia. Meidän pelaajiemme ei tarvitse sinne mennessään pelätä niitä vanhoja konkareita, Soikkeli toteaa.

Farmisopimukseen voi nimetä 12 pelaajaa, joiden liikkuminen joukkueesta toiseen on vapaata. Varmoja nimiä NST:stä ovat toistaiseksi Emma Kaila, Tuuli Korhonen, Hanna Kiljunen, Sofia Sinkko ja Steelersistä tullut Jenni Lehti.

JoKasta mukana ovat ainakin Riina Martikainen, Liisa Laapio, Karoliina Ahtiainen ja näillä näkymin myös yksi maalivahti.

-Meillä on likkoja, jotka haluavat pelata liigavauhdissa. Heillä on myös siihen edellytykset ja nyt myös mahdollisuus, Soikkeli toteaa.

Soikkelin mukaan yhteistyöstä on ollut jo hyötyä. Viime kaudella JoKan harjoituksissa oli välillä vain kymmenen pelaajaa loukkaantumisten ja opiskeluesteiden vuoksi.

-Harjoituksissa on ihan eri meininki, kun pelaajia on kaksikymmentä. Se näkyy oikeastaan kaikessa. Pystymme esimerkiksi pitämään tempoa koko ajan.

Haapala muistuttaa, että ajatus NST:n ja JoKan yhteistyöstä on ollut ilmoilla jo monta vuotta.

-Lyhyellä tähtäimellä tämä vahvistaa molempia joukkueita, mikä on tulosurheilussa tosi tärkeä asia. Pitkällä tähtäimellä toivon, että yhteistyö kehittää koko alueen salibandya, Haapala sanoo.

Pelaajatilanne on kirkastunut uuden kauden lähestyessä.

-Nyt meillä on kasassa kaksi joukkueellista pelaajia. Eiköhän niistä saada kaksi joukkuetta, jotka pärjäävät kiitettävästi omissa sarjoissaan, Haapala toteaa.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen