Categories
Artikkelit

Parikkalan Valo alkaa ostaa omia osakkeitaan

Parikkala. Mahdollisista rakenne- tai muista järjestelyistä kerrotaan myöhemmin. Yhtiö järjestää ensi viikolla ylimääräisen yhtiökokouksen.

Timo Laitakari

Parikkalan Valo pitää ensi viikon torstaina ylimääräisen yhtiökokouksen. Kokouksessa käsitellään yhtiön hallituksen esitystä yhtiön omien osakkeiden ostamiseksi.

Omistajille esitetään ensi viikon torstaina, että hallitus saisi oikeuden ostaa enintään 30 000 A-sarjan ja 30 000 S-sarjan osaketta. Määrä vastaa noin 21 prosenttia koko osakekannasta.

Kokouskutsun mukaan osakkeet voidaan joko pitää yhtiöllä, mitätöidä tai käyttää esimerkiksi osana erilaisia liiketoimintaan liittyviä järjestelyitä.

Hallitus hakee myös oikeutta järjestää suunnattu osakeanti, joka koskee enintään 30 000 A-osaketta ja 30 000 S-osaketta. Anti voisi koskea paitsi yhtiön ostamia osakkeita myös uusien osakkeiden antamista.

Yhtiön toimitusjohtaja Janne Rouvinen kertoo järjestelyn syyksi halun parantaa asiakaspalvelua osakkeenomistajien suuntaan.

– Meiltä tällaista palvelua silloin tällöin kysytään. Tämä olisi helppo ratkaisu esimerkiksi perikunnille.

Rouviselta erikseen kysyttäessä hän vakuuuttaa, ettei operaatiossa ole kyse valmistautumisesta joihinkin rakenne- tai muihin järjestelyihin. Valtuutusta osakkeiden käyttöön haetaan Rouvisen mukaan siksi, että yhtiölle mahdollisesti kertyviä osakkeita voidaan johonkin käyttää.

– Mitään suunnitelmaa ei ole. Tämä valtuutus on vain mahdollistava.

Myöhemmin Rouvinen halusi tarkentaa puheitaan. Uudessa lausunnossaan hän toteaa, että yhtiöllä on aina erilaisia suunnitelmia, kuten rakenne- tai muita järjestelyitä. Niiden osalta kuitenkin tullaan julkisuuteen vasta, kun ollaan valmiit tekemään päätöksiä.

Lupaa osakkeiden käyttöön tarvitaan uuden lausunnon mukaan, jotta ”hallitukselle syntyy työkalupakkiin mahdollisuus käyttää omia osakkeita erilaisissa tilanteissa”.

Parikkalan Valon edellinen yhtiökokous pidettiin toukokuussa, ja seuraava sääntömääräinen yhtiökokous pidetään ensi keväänä. Pelkästään osakkeenomistajien asiakaspalvelun parantaminen ei kuulosta niin kiireelliseltä asialta, että sitä varten järjestetään ylimääräinen yhtiökokous.

Toimitusjohtaja Rouvinen vastaa, että asian käsittely ylimääräisessä yhtiökokouksessa auttaa kokoukseen osallistuvia keskittymään juuri tähän asiaan. Toisaalta asian lykkääminen normaaliin yhtiökokoukseen olisi viivästyttänyt valtuutuksen käyttöä.

Parikkalan Valo

Parikkalassa, Rautjärvelle, Ruokolahdella, Savonlinnassa ja Kiteellä toimiva energiayhtiö.

Omistus on hyvin hajautunutta. Suurimmat omistajat ovat Parikkalan kunta ja Savonlinnan kaupunki.

Toimitusjohtaja Janne Rouvinen. Hallituksen puheenjohtaja Ari Berg (kesk.).

Kirjoittaja:
Timo Laitakari