Battlelore palaa lavoille

Musiikki. Lappeenrannasta lähtöisin oleva fantasiametallibändi jäi tauolle 2011, mutta tekee paluun syksyllä.

Stina Kivinen

Vuoksessa on virrannut tarpeeksi vettä, ja Battleloren on aika palata lavoille. Näin kertoo yhtyeen kitaristi Jussi Rautio.

Bändi esiintyy Turussa 23.9. ja Helsingissä 24.9. Lisäksi sillä on keikka belgialaisilla Metal Female Voices Fest -festivaaleilla 22.10.

Rautio kertoo, että yhtyettä pyydettiin Belgiaan esiintymään, ja heidän mielestään oli oikea aika palata festarilavoille.

Battlelore jäi tauolle vuonna 2011. Raution mukaan he olivat siihen menneessä tehneet musiikkia kymmenen vuotta, ja levyjäkin oli ilmestynyt kuusi.

— Kaikkien seitsemän jäsenen siviilielämä kärsi kiertämisestä. Kaikille teki varmasti ottaa hieman etäisyyttä. Uutta musiikkiakaan ei enää oikein syntynyt, Rautio sanoo.

Hän ei osaa vielä sanoa, mitä bändi tekee nyt sovittujen keikkojen jälkeen. Uusien keikkojen tekeminen on mahdollista. Levyä varten olisi sopimusta jäljellä, mutta sen julkaisua bändi miettii Raution mukaan myöhemmin.

Battleloren kaikki kappaleet perustuvat J.R.R. Tolkienin kehittämään fantasiamaailmaan. Bändi on ollut erityisen suosittu Keski-Euroopassa, ja sillä on vahva fanipohja.

Rautio kertoo, että suosion syntyä auttoi aikoinaan levy-yhtiön tekemä markkinointityö. Lisäksi Taru sormusten herrasta -elokuvat alkoivat ilmestyä samoihin aikoihin bändin toisen levyn kanssa, mikä myös kasvatti suosiota.

Yhtyeen kaikki jäsenet ovat kotoisin Lappeenrannasta, ja kaksi asuu täällä tälläkin hetkellä.

Kirjoittaja:
Stina Kivinen