Categories
Artikkelit

Kaislaranta maan tasalle tänä vuonna

Lappeenranta. Ilkivallan takia huonoon kuntoon päässyt rakennus halutaan purkaa mahdollisimman pian.

Matti Saarela

Lappeenrannan seurakuntayhtymä kiirehtii Kaislarannan leirikeskuksen päärakennuksen purkamista. Keskiviikkona kokoontunut kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle lisämäärärahaa talon purkamisen aiheuttamiin kustannuksiin.

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti, että Kaislarannan päärakennuksen purkamista varten haetaan kaupungilta lupa, ja rakennus puretaan jo kuluvan vuoden aikana

— Talossa on tehty ikivaltaa ja sen vuoksi luottamushenkilöt haluavat kiirehtiä talon purkamista, seurakuntayhtymän talousjohtaja Irmeli Hakkarainen kertoo.

Ilkivallan tekijät ovat muun muassa rikkoneet kaikki rakennuksen ikkuna. Ilkivallan takia seurakunnan luottamushenkilöiden mitta tuli täyteen.

 

Leirikeskuksen käyttö lopetettiin useita vuosia sitten vakavien sisäilmaongelmien takia. Rakennus on seisonut pitkään käyttämättömänä.

Seurakuntayhtymä on tähän asti odottanut, että Voisalmessa sijaitsevan Kaislarannan leirikeskuksen alueella vireillä oleva asemakaavan muutos valmistuu. Leirikeskuksen paikalle on tulossa pientalotontteja.

— Pitkään seurakuntalaisia palvelleilla kiinteistöillä on tietenkin myös tunnearvoa. Rakennus on kuitenkin niin huonossa kunnossa, ettei sitä voida korjata, Hakkarainen muistuttaa.

 

Hakkaraisen mukaan 1960-luvulla rakennetun päärakennuksen purkulupa on vireillä kaupungin rakennusvalvonnassa.

— Purkulupa vaatii kuitenkin vielä lisäselvityksiä. Vanhassa rakennuksessa on todennäköisesti käytetty muun muassa asbestia, ja meidän pitää vielä selvittää, miten paljon ja mitä materiaaleja purkamisesta syntyy, Hakkarainen kertoo.

 

Kirjoittaja:
Matti Saarela