Koulu- tai Valtakadulle

LAPPEENRANTA. Seurakuntayhtymän tulevien tilojen valitseminen ei ole kiista-asia Lappeen ja Lappeenrannan seurakuntien välillä. Päätös tehdään vuoden lopussa.

Ilpo Leskinen

Päätös Lappeenrannan seurakuntayhtymän tilojen keskittämisestä pitkittyy. Kootaanko toiminta Koulukadulle vai Valtakadulle, on vielä valitsematta.

Seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto hylkäsi esityksen, jonka mukaan Lappeen ja Lappeenrannan seurakuntien sekä seurakuntayhtymän toiminta keskitetään Koulukadulle.

Hylätyn esityksen mukaan Koulukatu 12:n arvorakennus peruskorjataan. Lappeenrannan nykyinen seurakuntakeskus Koulukatu 10:ssä puretaan, ja siihen rakennetaan uusi talo. Lisäksi Valtakadun ja Kirkkokadun kulmauksen tilat Marian aukion vastapäätä joko vuokrataan tai myydään.

Kirkkoneuvosto palautti asian uuteen valmisteluun ja nimesi työryhmän. Uusi esitys saadaan vuoden lopulla.

Toimitila-asia ei ollut valmis päätettäväksi, sillä pohjatietoa ei ollut riittävästi. Näin toteaa yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Marja Hovi.

-Otimme lisäaikaa. Tämä on iso asia, joka vaikuttaa vuosikymmenien ja useiden sukupolvien päähän. Seurakunnan pääasiana on toiminta, mutta työntekijöiden tilat ovat yhtä tärkeä asia.

Pöydällä on edelleen kaksi vaihtoehtoa: toimintojen keskittäminen Valtakadun ja Kirkkokadun kulmaan tai Koulukatu 10-12:een. Näin kertoo yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja, Sammonlahden kirkkoherra Juha Eklund.

-Tämä ei ole kiista-asia, eikä tässä ole jännitteitä Lappee vastaan Lappeenranta. Kirkkoneuvosto haluaa kunnollisen valmistelun, koska tämä on äärimmäisen suuri asia.

Eklund ei vielä halua eikä pysty ennakoimaan, kumpi vaihtoehdoista voittaa.

-Haluamme tilat, jotka ovat toiminnallisesti mielekkäät ja taloudellisesti kestävällä pohjalla.

Seurakuntayhtymän talousjohtaja Irmeli Hakkarainen ei näe parempaa vaihtoehtoa kuin että toiminnot keskitetään Koulukadulle.

Hän pitää tosiasiana sitä, että Valtakadun ja Kirkkokadun kulmauksen tilat eivät riitä alkuunkaan. Lisäksi Lappeenrannan seurakunta tarvitsee nykyistä paremmat tilat.

-Koulukatu 10 fuskaa sieltä ja täältä. Talo on vanhanaikainen ja huonokuntoinen.

Hakkaraisen mielestä selvityksiä päätöksenteoksen pohjaksi on jo tehty riittävästi. Hän toivoo, että asia ei enää pitkittyisi.

-Tässä pitää nyt valita suunta, johon tähdätään.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen