Ostolan viimeiset tarjoukset talteen

Savitaipale. M-marketin tarina päättyi keskiviikkona. Ostolan rieskan leipominen jatkuu sittenkin.

Anne Kokkonen

Tutun lähikaupan vähittäinen riisuminen raastoi monen savitaipalelaisen sydäntä. Viimeisinä viikkoina kaikki eivät pystyneet edes astumaan puolityhjään M-market Ostolaan.

— Ei se mukavalle tunnu, kun se kauppa loppuu, jossa on tottunut käymään, Savitaipaleen Supanahossa asuva Sirkka Vasara kiteytti tuntemukset keskiviikkona.

Ostolan viimeisenä aukiolopäivänä ei enää ollut kaikilta osin edes tyhjiä hyllyjä jäljellä. Koreista ja laareista löytyi alennustavaroiden rippeitä ja elintarvikeosastolta välttämättömintä päivittäistavaraa.

— Se oli hienoa, että ruokapuoli pysyi kaupassa loppuun asti, Vasara totesi.

 

Viimeisinä ostoksinaan Vasara hankki Ostolasta kalkkitabletteja ja meikkivoidetta. Molempia myytiin puoleen hintaan, joten reissu ei ollut turha.

— Kävin tekemässä alennusostoksia jo tiistaina. Nyt oli tärkeintä tulla sanomaan kauppiaille näkemiin.

 

Marja Inkilän ja Heli Kelarannan halaaminen kuului monen asiakkaan jäähyväisrituaaleihin. Vuosikymmeniä jatkuneet tiiviit kauppasuhteet päättyivät kauppiassisarusten eläkkeelle jäämiseen.

— Ihmiset olisivat kovasti halunneet meidän jatkavan. Ilmeisesti Ostola on täällä jonkinlainen legenda, Kelaranta arvioi.

Yleisesti kuitenkin ymmärrettiin, että kauppiaidenkin on joskus päästävä vapaalle.

— Eräs ihminen sanoi kauniisti, että asiakkaat ostavat meidät ulos täältä, Inkilä kertoi.

Ostolan kauppiaat luovuttavat kiinteistön avaimet seuraajilleen perjantaina. K-market Savitaipale avautuu ennen joulua, ja myymälän nykyinen henkilökunta jatkaa uusien kauppiaiden palveluksessa.

 

Ostolan sulkeutuminen merkitsee vaatteiden myynnin loppumista Savitaipaleella. Sirkka Vasaran mielestä on harmillista, jos jokainen vaatekappale pitää tästä lähtien hakea Lappeenrannasta.

Toinen keskeinen myyntiartikkeli on niin sanottu Ostolan rieska. Sen häviämistä ihmiset ovat Heli Kelarannan mukaan surreet todella paljon.

Jäähyväisten keskellä kauppiaat saattoivat kertoa asiakkailleen ilouutisen. Samassa kiinteistössä toimiva ravintola Sahrami ryhtyy jatkamaan Ostolan rieskan valmistusta.

 

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen