Ahokas suuntaa hyhmästä auringon alle

GOLF. Antti Ahokas haluaa toistaa kahden vuoden takaisen tekonsa: edetä Euroopan-kiertueen karsintafinaaliin El Salerin kentältä.

Anssi Silvennoinen

Antti Ahokas on hionut lyöntiään kuuran huurruttamilla golfkentillä. Kaiken pitää olla kunnossa, kun Viipurin Golfin ammattilaispelaaja aloittaa Euroopan-kiertueen karsintojen toisen vaiheen El Salerin kentällä Espanjassa 4. marraskuuta.

Ahokas, 31, on harjoitellut enemmän kuin koskaan aiemmin ennen Euroopan-kiertueen karsintoja.

-On ollut niin hyvä fiilis ja selkeää se, mitä haluan tehdä. Haluan harjoitella lyöntini teknisesti valmiiksi, jotta voin vain nauttia pelaamisesta, kun lähdemme tiistaina harjoitusleirille Espanjaan, Ahokas kertoo.

Puttien ja chippien treenaaminen, kuten pelaaminen muutenkaan, ei Suomessa enää onnistu. Kentille on jo tehty talvihuollot, ja ne ovat ilmauksen jäljiltä täynnä pieniä kraatereita.

Lähipelin viilaaminen jää harjoitusleirille.

-Mentaalisesti tämä voi olla hyväkin juttu. Kiima pelata kasvaa. Lisäksi olen päässyt vähän irtautumaan lajista, käymään vaikka jäähallilla.

El Salerissa Ahokas palaa hyvien muistojen keskelle. Kaksi vuotta sitten hän oli samalla kentällä ja pääsi ensimmäiselle varasijalle karsintafinaaliin, kun voitti kolmen pelaajan uusinnan.

Tuolloin pääsy karsintafinaaliin varmistui lopulta vasta 15 minuuttia ennen sen alkua. Taskuun tuli lopulta täysi pelioikeus Euroopan-haastajakiertueelle ja rajoitettu pelioikeus pääkiertueelle.

-Näillä maileilla minulle on ehtinyt jo kertyä kokemuksia kaiken maailman tilanteista. Silti se viikko oli kyllä huikea, yhtä tunteiden vuoristorataa.

Karsintojen ensimmäisessä vaiheessa pelaajat saavat itse valita, millä kentistä kisata. Toisessa vaiheessa järjestäjät sijoittavat pelaajat karsintapaikoille.

Ahokas on tyytyväinen, että pääsee pelaamaan juuri El Salerissa.

-El Saler on yksi Euroopan parhaista golfkentistä ja aika vaikea, mikä on pirun hyvä juttu. Siellä pitää olla hereillä, eikä vahingoille ole sijaa, mikä käy minulle hyvin.

Ahokas on pelannut golfia ammatikseen kymmenen vuotta. Silti hän on vasta lähestymässä lajin ammattilaispelaajien keski-ikää.

-Viimeisen vuoden aikana olen löytänyt tasapainon valmennukseen ja työrauhan koko tekemiseen. Tunnen paremmin omat vahvuuteni ja heikkouteni, kun ikää on tullut lisää.

Ahokas muistuttaa, että Suomen ammattilaispelaajat antavat olosuhteiden vuoksi tasoitusta lämpimistä maista ponnistaville golfareille. Täällä golfkentät ovat lumipeitteen alla osan vuodesta, minkä lisäksi kylmyys hankaloittaa peliharjoittelua muulloinkin.

-Kehittyminen vaatii paljon kärsivällisyyttä. Uskon, että minulla on vielä paljon näytettävää tuolla maailman kentillä.

Euroopan-kiertueen karsinnat

Karsinnoissa on jaossa pelioikeuksia golfin Euroopan-kiertueelle.

Karsinnat ovat kolmevaiheiset, joista ensimmäiseen osallistui tänä vuonna 617 pelaajaa.

Sekä ensimmäisestä että toisesta vaiheesta jatkoon pääsee noin 20 prosenttia pelaajista.

Karsintafinaalissa on mukana 160 pelaajaa, joista täyden pelioikeuden Euroopan-kiertueelle saa 25 parasta.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen