Ensimmäinen ruokadiplomi Lappeenrantaan

Kouluruoka. Lappeen koulussa ja päiväkodissa ruokailu on kasvatuksellinen tapahtuma.

Jenni Hirvinen

Lappeen koululle ja päiväkodille on myönnetty kouluruokadiplomit. Lappeenrantalainen koulu tai päiväkoti sai ruokadiplomin nyt ensimmäistä kertaa.

— Tämä on hieno saavutus. Keittiön emäntä sai oppilailta aplodit, ja oppilaat saivat jälkiruuaksi jäätelöä, kertoo Lappeen päiväkotikoulun apulaisrehtori Hannele Heikkilä.

Ammattikeittiöosaajat-yhdistys myönsi koululle kouluruokadiplomin ja päiväkodille makuaakkoset-diplomin. Palkinnot luovutti yhdistyksen projektipäällikkö Virpi Kulomaa keskiviikkona järjestetyssä juhlassa.

 

Kouluruokailu on Lappeen päiväkotikoulussa kasvatuksellinen tapahtuma, apulaisrehtori Heikkilä sanoo. Ruokalassa on kuvalliset käytösohjeet, ja oppilaskunnan kouluruoka-agentit seuraavat, noudatetaanko niitä.

Myös keittiön henkilökunta osallistuu kasvatukseen, Heikkilä kertoo.

— He antavat positiivista palautetta, jos oppilas käyttäytyy hyvin ja päinvastoin. Koulussa on aina toimittu diplomin ohjeiden suuntaisesti.

 

Kouluruokadiplomi on tunnustus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän koulu- ja päiväkotiruokailun edistämisestä.

Ruokadiplomeja on myönnetty noin 90 kuntaan yli 300 koululle. Tammikuussa käyttöön otettu makuaakkoset-diplomi taas on innostanut yli 120 päiväkotia diplomin hakuun.

 

Kirjoittaja:
Jenni Hirvinen