Categories
Artikkelit

Kentän johdolle nyt työrauha

Lentoliikenne. Kaupungin valtuutetut ovat valmiita odottamaan lentokentän uutta nousua kahdesta kolmeen vuoteen.

Matti Saarela

Lappeenrannan lentokentän pitäisi tulla toimeen omilla tuloillaan viimeistään vuonna 2026. EU:n viime vuonna voimaan tulleet säännöt lentokenttien valtion tuesta kieltävät lentokentän toimintamenojen kattamisen julkisella tuella kymmenen vuoden siirtymäajan jälkeen.

Liikenne- ja viestintäministeriö tukee Lappeenrannan lentokenttää tänä vuonna miljoonalla eurolla. Lappeenrannan kaupunki panostaa kenttään sen omistajaksi perustetun Saimaan lentoasema-

säätiön kautta.

 

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Joonas Grönlundin mukaan nopeita muutoksia ei pidä odottaa.

— En olisi ensimmäisenä rajoittamassa aikaa. Olemme saaneet yhtiöön erittäin hyvän rekrytoinnin. Me haluamme katsoa rauhassa, miten homma lähtee pyörimään. Tärkeintä on saada toiminnalle hyvä nousu, hän sanoo.

Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Jouni Kemppi on samoilla linjoilla. Hän muistuttaa, että lentokenttäyhtiön uusi johto aloittaa toiminnan kehittämisen ihan nollasta.

— Tietenkin me kaikki toivomme, ette lentokentän toiminta alkaa pyöriä jossakin vaiheessa omillaan, Kemppi sanoo ja muistuttaa, miten tärkeä merkitys toimivilla lentoyhteyksillä on esimerkiksi Lappeenrannan teknillisen yliopiston toiminnalle.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Ilpo Heltimoinen muistuttaa ta-

loudellisesti ahtaista ajoista.

— Kaksi tai korkeintaan kolme vuotta katsotaan, tuleeko siitä mitään. Loputtomasti lentokentän toimintaa ei voi tukea, hän sanoo.

Sitoutumattoman Myö-kansanliikkeen valtuustoryhmän puheenjohtaja Juha Härkönen muistuttaa hankkeelle valtuustossa asetetusta perälaudasta.

— Hankkeelle pitää kuitenkin antaa aikaa. Uudelle johdolle pitää antaa aikaa näyttää kyntensä. Myös valtio tukee hanketta, Härkönen muistuttaa.

 

Kristillisdemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Juha Rantalaisen mukaan hänen johtamassaan valtuustoryhmässä hankeen kehittymistä seurataan kevääseen 2018 asti.

— Jos siitä ei näytä tulevan mitään, asiaa pitää harkita uudestaan. Tässä vaiheessa uudelle johdolle pitää antaa työrauha.

Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Virpi Junttila muistuttaa valtuuston asiasta tekemästä päätöksestä.

— Asioiden kehittymistä katsotaan kolme vuotta. Toivottavasti kaupungin virkamiehet ovat osanneet tehdä nämä suunnitelmat hyvin. Meille on luvattu, että kenttä pärjää jatkossa omillaan.

 

Kirjoittaja:
Matti Saarela