Lappeenranta avaa näyttelyn Kiinaan

Liiketoiminta. Kaupunki, yliopisto ja yritykset rakentavat ympäristötekniikan bisnesyhteyksiä.

Leena Sallinen

Lappeenranta ja kaupungin ympäristötekniikan osaaminen esittäytyvät Kiinassa Yixingin kaupungissa. Siellä avataan Green Energy Showroom (GES) -verkoston, Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja kaupungin yhteinen näyttelytila. GES-verkoston yrityksistä mukana ovat Flowrox, Visedo, Axco-Motors ja Easy China.

1,35 miljoonan asukkaan Yixing on tiedotteen mukaan profiloitunut edistyksellisen ympäristötekniikan kaupungiksi. GES Lappeenrannan yhteisosasto avataan tässä kuussa kaupungin ympäristötekniikan puistossa messuilla, ja Yixing tarjoaa näyttelytilan Lappeenrannalle ja yrityksille kahdeksi vuodeksi.

Tiedotteen mukaan GES Lappeenranta -osasto haluaa vahvistaa ja edistää yritysten liiketoimintaa Kiinassa ja lisätä Lappeenrannan kaupungin ja yliopiston näkyvyyttä. Tavoitteena on herättää kiinnostusta Lappeenrantaa kohtaan niin matkailu- kuin investointikohteena.

Flowrox keskittyy Kiinassa erityisesti vesienkäsittelyratkaisuihin ja jätevedenpuhdistamoihin. Visedon ja Axco-Motorsin tavoitteena on kasvattaa sähköisten liikenneratkaisujen, esimerkiksi sähköbussien, myyntiä. Easy China auttaa yrityksiä ja julkisia toimijoita Kiina-Suomi-yhteistyössä ja Kiinan markkinoille pääsyssä.

-Näyttelyosastoon on mahdollisuus tulla mukaan myös myöhemmin, kertoo Terhi Jantunen elinkeinoyhtiö Wirmasta tiedotteessa.

Kirjoittaja:
Leena Sallinen