Categories
Artikkelit

Leiriytyjille ainakin lisävuosi Huhtiniemessä

LAPPEENRANTA. Hotellin rakentaminen ratkeaa viimeistään vuoden vaihteessa. Leirintäalue toimii myös ensi kesänä hotellipäätöksestä riippumatta.

Heikki Sopanen

Hotellin rakentaminen Huhtiniemen nykyiselle leirintäalueelle ratkeaa viimeistään 83 päivän kuluttua. Espoolaisen kiinteistösijoitusyhtiön Ultivistan pitää ilmoittaa vuoden loppuun mennessä Lappeenrannan kaupungille, käykö se rakentamaan hotellia vai ei.

Kaupungin puolelta hotelliasiaa on hoitanut kaupunginsihteeri Juha Willberg. Hän sanoo, että olipa päätös kumpi hyvänsä, leirintäalueen toiminta voi jatkua myös ensi kesänä.

-Ultivistan toimitusjohtaja Sami Alatalo on kertonut, että heidän puoleltaan ei ole estettä leirintäalueen vuokrasopimuksen jatkamiselle myös ensi vuodeksi.

Jos hotelli toteutuu, sen suunnittelu ja rakentamisen aloittaminen vievät sen verran aikaa, ettei alueella tapahdu vielä ensi vuonna mitään.

Leirintäalueen tulevaisuus ensi vuoden jälkeen riippuu Ultivistan hotellipäätöksestä. Leirintäalueyritys Loma-Oksa on ollut kaupungin vuokralaisena vuosikausia. Viimeiset vuodet vuokrasopimukset ovat olleet vuoden mittaisia, koska toiminnan jatkuvuudesta ei ole ollut varmuutta.

-Viiden vuoden aikana on tehty vain pintaremonttia. Se alkaa näkyä paikkojen rapistumisena. Alue kaipaisi kunnostamista ja investointeja, kertoo Loma-Oksan toimitusjohtaja Riku Oksanen.

Oksanen sanoo kuitenkin ymmärtävänsä, että Ultivista haluaa käyttää harkinta-aikansa loppuun saakka. Hän ei itse juuri usko hotellin toteutumiseen

Kaupunginsihteeri Willberg lähetti ennen kesälomaa Ultivistalle kirjeen, jossa pyysi ilmoittamaan, käynnistyykö hotellihanke vai ei. Etelä-Saimaa kysyi samaa asiaa Ultivistalta maanantaina.

Willberg kertoo, että Espoosta päin ei kuulunut mitään ennen maanantaita.

-Tuolloin Ultivistan Alatalo ilmoitti, että he käsittelevät asiaa sisäisesti tässä kuussa, minkä jälkeen he ovat meihin yhteydessä hankkeensa suhteen.

Alatalo antoi Etelä-Saimaalle samansisältöisen vastauksen tiistaina.

Hotellille ja loma-asunnoille kaavoitetun alueen kauppahinnaksi on sovittu reilu 1,8 miljoonaa euroa.

Jos espoolaiset ilmoittavat rakentavansa, he maksavat kaupungille kaupan allekirjoituksen yhteydessä 600?000 euroa ja loput sovitussa aikataulussa.

Jos hanke raukeaa, kaupunki palauttaa Ultivistalle saamansa 100 000 euron käynnistysmaksun, joka on käytetty alueen asemakaavoitukseen.

Willbergin mukaan pääasia on saada tietää lopullisesti, tuleeko hotelli vai ei. Loma-Oksa on kiinnostunut leirintäalueen pitkäaikaisesta kehittämisestä yhdessä kaupungin kanssa.

-Jos hotellia ei tule, voimme tehdä leirintäaluetta koskevat pidemmät suunnitelmat, Willberg sanoo.

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen