Lisälennot lykkääntyvät

LAPPEENRANTA. Lentoasemayhtiön uusi toimitusjohtaja Eija Joro sanoo, ettei säännöllisiä lentoja ole tulossa kevääksi.

Heikki Sopanen

Lappeenrannan lentokentän säännöllinen reittiliikenne ei ala ensi keväänä. Lappeenrannan lentoasema?-yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi valittu kauppatieteiden maisteri Eija Joro sanoo, että katse täytyy suunnata loppuvuoteen.

-Lentoyhtiöillä on pitkä suunnittelusykli, ja suurin osa niistä on jo päättänyt ensi kesästä. Jos puhutaan merkittävästä lisäyksestä nykyiseen liikenteeseen, katse on suunnattava seuraavaan talveen ja kesäkauteen.

Joro sanoo, että jos Lappeenrantaan saadaan jotain liikennettä sitä ennen, se on myönteinen yllätys.

-Mutta mitään ei voi luvata. Se on realismia.

Lappeenrannan lentokentän tämän vuoden matkustajamäärä on tähän mennessä 3 300 matkustajaa. Se on murto-osa muutaman vuoden takaisesta yli 100 000 matkustajasta.

Uudella toimitusjohtajalla riittää työtä matkustajamäärän kasvattamisessa. Maailmalle lähteviä matkustajia haetaan parin sadan kilometrin säteeltä Lappeenrannasta. Alueelle mahtuvat Kymenlaakso, Etelä-Savo, osin Pohjois-Karjala ja Pietarin alue.

Saimaan suuntaan tulevia ulkomaalaisia houkutellaan ensisijaisesti Keski-Euroopasta.

-Siellä on kasvavaa mielenkiintoa Suomea kohtaan. Kun Suomi alkaa kiinnostaa matkailukohteena, Etelä-Karjala voi päästä mukaan positiiviseen kierteeseen, Joro sanoo.

Haussa ovat sekä reittilennot että turisteja lomailemaan kuljettavat tilauslennot.

-Jotta erotumme muista kentistä, alueen vetovoimatekijät ja mahdollisuudet pitää kertoa lentojen järjestäjille. Lentoaseman pitää olla aktiivinen toimija ja hyvin kartalla kaikesta.

Finnairilta uuteen tehtävään siirtyvällä Jorolla on yli 20 vuoden kokemus lentoalalta. Hän on toiminut viimeksi vapaa-ajan matkustuksen johtajana. Porvoossa asuvan Joron uusi pesti alkaa marraskuun alussa.

Joro sanoo, että hänen tärkein tehtävänsä on aluksi luoda verkostot paikallisten matkailutoimijoiden ja muiden sidosryhmien kanssa.

-Myös lentoyhtiöihin ja matkanjärjestäjiin pitää olla tiiviissä kontaktissa, jotta pääsemme mahdollisimman nopeasti heidän listoilleen, joista lentokohteet valitaan.

Lentoaseman päällikkö Petteri Lehti toimi vuoden alusta oman toimensa ohella myös lentoasemayhtiön toimitusjohtajana. Hän jatkaa työtään lentoaseman päällikkönä.

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen