NST:n talous yhä tiukalla

SALIBANDY. Puheenjohtaja Ville Kuusela luottaa NST:n talouden olevan pian tasapainossa.

Anssi Silvennoinen

Salibandyseura NST Lappeenranta ei ole päässyt eroon talouspulmistaan. Asia käy ilmi Kauppalehden torstain protestilistalta, jonka mukaan NST:llä on uusia maksuhäiriömerkintöjä noin 6 200 euron verran.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Vartti Etelä-Karjala.

Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo perii NST:ltä 4 935 euroa, Lähitapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö 1 228 euroa.

NST:n puheenjohtajan Ville Kuuselan mukaan rästit ovat syntyneet seuran entisen työntekijän palkan sivukuluista, joiden maksaminen on ollut haasteellista seuran taloustilanteen vuoksi.

NST on pyrkinyt eroon veloistaan jo usean vuoden ajan. Viimeksi seuran maksurästit olivat esillä huhtikuussa, kun Verohallinto peri seuralta 15 430 euron saatavia.

-Olemme olleet pidemmän aikaa tiukalla säästökuurilla. Olemme tulleet aika rajusti positiivisen puolelle siitä tilanteesta, jossa olemme olleet. Näiden laskujen kokoluokka pienenee koko ajan. Tavoitteeni on, että emme joutuisi protestilistalle enää yhdestäkään laskusta, Kuusela toteaa.

Kuuselan mukaan NST:n talousennuste vaikuttaa lupaavalta ja seuran uudella hallituksella on hyvät valmiudet laaditun taloussuunnitelman toteuttamiseen. NST:n hallituksessa ovat tuoreen puheenjohtaja Kuuselan lisäksi Timo Pöntinen, Mika Valtonen ja Jukka Kopra.

-Minimitavoitteemme on, että seuran talous on tasapainossa vuoden kuluttua.

Kuusela toteaa, että seuran jäsenillä rästejä ei maksateta lainkaan.

-Näiden rahoitukset tulevat ihan muista kuin jäsenien rahoista, eli seuraa pitää myydä. Muutamia uusia hyviä yhteistyökumppaneita olemme jo saaneetkin.

Kuusela tiesi NST:n talousvaikeuksista, kun päätti suostua seuran uudeksi puheenjohtajaksi, mutta oli silti täysin valmis tekemään töitä seuran hyväksi.

-Olen tulevasta luottavainen. Uskon, että tässä ei ole mitään sellaista, jota emme pystyisi hoitamaan suhteellisen järkevällä aikataululla kuntoon, eli saamaan seuran velattomaksi. Tässä ei kuitenkaan ole kysymys isoista summista suhteessa seuran kokonaisbudjettiin.

Kuusela kertoo, että työ NST:n kehittämiseksi on jo alkanut.

-Haluan NST:hen muutosta, ja talous on yksi asioista, jotka haluan korjata. Haluan, että NST:n talous on tasapainossa ja olemme tulevaisuudessa vakavarainen ja luotettava yhteistyökumppani kaikille muillekin, ei pelkästään omille jäsenille.

Kuusela korostaa, että seuraa pitää kehittää järjestelmällisesti.

-Töitä on vielä edessä. Talous on osa seuramme kokonaisuutta ja asia, joka pitää vain laittaa kuntoon ja hoitaa jatkossa ammattimaisesti. Siten pääsemme tavoitteisiimme.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen