Terrierinä ihmisten luo

Lappeenranta. Kirsi Kyröläinen pitää asiakkaiden kohtaamisesta. Kaupunginteatterin myyntineuvottelijan työ alkoi ohjelmistoon tutustumisella.

Petteri Värtö

Aina iloinen, aktiivinen ja valmis kaikkeen. Niin Kirsi Kyröläinen kuvaa parsonrussellinterrieriä. Se on koirarotu, jonka kanssa Lappeenrannan kaupunginteatterin vastikään palkattu myyntineuvottelija on viettänyt vapaa-aikansa viimeiset 16 vuotta.

— Agility on hauska laji ja mukavaa liikuntaa. Harrastuksesta saa hyviä ystäviä ja koirista seuraa.

Kyröläisen edellinen kisakoira Carlos on siirtynyt jo eläkkeelle, uutta Lorenzo-pentua hän kouluttaa agilityn saloihin ja kisaa nykyisin Ronaldon kanssa.

Koiratonkin vapaa-aika menee liikkuessa, jumpassa ja zumbassa, ja siihen päälle vielä askartelua ja käsitöitä.

— Teatterissa olen ollut satunnainen kävijä, joka pitää lajista, mutta ei saa aikaiseksi lähteä, Kyröläinen kuvaa suhdettaan teatteriin.

Terrierin ominaisuudet ovat pitkälti samat kuin hyvällä myyjällä, ja niitä Kyröläinen tarvitsee seuraavan vuoden aikana.

— Mitään ei synny yhdessä yössä, mutta myyntityön aikaansaannokset ja vaikutukset näkyvät varmasti jo muutamassa kuukaudessa.

Myyntineuvottelija tuntee aiheensa. Hänellä on noin 20 vuoden kokemus matkatoimistotyöstä ja erityisesti elämysten myynnistä erilaisille ryhmille, joiden busseja kaupunginteatterikin kaipaa.

Yhteydenottojen ohella pitää myös tutustua tuotteeseen.

— Näytöksiä pitää katsoa useita kertoja, jotta esityksiin pääsee pelkkää mainostekstiä syvemmin sisälle.

Ohjelmistolla on kaupankäynnissä iso merkitys. Kyröläinen uskoo, että teatterin syksyn ja varsinkin kevään tuotantojen myyminen on vaivatonta.

Kirsi Kyröläisen työ on meilejä ja puhelinsoittoja yhdistyksiin ja yrityksiin, jalkautumista ihmisten luo sekä tapahtumissa kiertämistä.

— Some tulee vahvasti, mutta varttunut kohderyhmä kaipaa perinteistä yhteydenpitoa.

Teatterin suurin kävijäryhmä ovat keski-ikäiset naiset. Perinteinen teatteriretki on päiväreissu: tunti, pari bussissa, esitys, ehkä ruokailu ja yöksi omaan sänkyyn.

Myyntineuvottelija viihtyy itse parhaiten ihmisten kanssa kasvokkain.

— Edellinen työni oli sen loppuaikoina istumista pienessä huoneessa ja asioimista vain puhelimella ja sähköpostilla.

Uusien asiakaskontaktien luokse Kyröläinen etsiytyy taas tänään.

Lpr:n kaupunginteatterin myyntineuvottelija Kirsi Kyröläisen tapaa muun muassa SaiPa—HIFK-ottelussa Kisapuistossa 29.11. kello 18.30 alkaen.

Kirsi Kyröläinen

Syntynyt Hirvensalmella vuonna 1965.

Muuttanut Lappeenrantaan töihin Matka-Vekkaan vuonna 2012.

Valmistunut Suomen nuoriso-opiston matkailulinjalta.

Sinkku, ei lapsia.

Harrastaa agilityä parsonrussellinterrierien kanssa.

Kirjoittaja:
Petteri Värtö