Categories
Artikkelit

Golfklubin rakennus ehkä asuinkäyttöön

LAPPEENRANTA. Golden Swing hakee asemakaavamuutosta tontilleen Kahilanniemessä.

Heikki Sopanen

Kahilanniemessä klubirakennuksen omistava yhtiö Golden Swing haluaa muuttaa rakennuksensa majoitus- ja asuinkäyttöön. Golden Swingin toimitusjohtaja Jukka Suninen on jättänyt Lappeenrannan kaupungille asiaa koskevan asemakaavan muutoshakemuksen.

Tontti, jolla klubirakennus sijaitsee, on nykyisessä asemakaavassa liikerakennusten korttelialuetta. Suninen pyytää, että olemassa oleva rakennus voitaisiin tarvittaessa muuttaa osin majoitus- ja asuinkäyttöön, ja tontilla oleva rakennusoikeus muutettaisiin uuden käyttötarpeen mukaiseksi.

Tontin suuruus on 3 200 neliötä, ja rakennusoikeus 450 kerrosneliötä, joka on jokseenkin käytetty klubirakennukseen. Suninen haluaisikin tontille myös lisärakennusoikeutta pienimuotoisen majoituksen tarpeita varten. Moduulihotellissa tai siirrettävässä majoitusyksikössä olisi majoitustilaa 20-40 henkilölle.

Suninen sanoo, että kaavamuutoksella tontille löytyisi monipuolisempaa käyttöä.

-Myös uusi tieratkaisu on hakemuksen taustalla. Tielinjaus vaatii tontin tarkastelua.

Golden Swingin tonttia vastapäätä, Kahilanniementien toisella puolen, on meneillään keskussairaalan alueen asemakaava- ja tonttijakomuutos. Sairaalaan kaavaan liittyen Imatrantielle tehdään toinen kiertoliittymä Kahilanniemen ja keskussairaalan liikennettä varten. Se muuttaa Kahilanniementien nykyistä linjausta golfkentän alueella.

Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä sanoo, että periaatteessa klubirakennuksen käyttötarkoituksen muutos majoitustoimintaan on mahdollista. Pysyvä asuminen on kinkkisempi juttu.

-Golden Swingin kaavamuutoksesta on alustavasti käyty keskustelua. Tarkastelu, onko kaavamuutos mahdollinen vai ei, tehdään mahdollisimman pian alkavan vuoden aikana.

Pimiä sanoo, että ensin katsotaan sairaalan kaava ja sen vaatimat ratkaisut.

-Mahdollinen lisärakennusoikeus ja sen määrä on myös oman pohdintansa paikka.

Keskussairaalan asemakaavamuutos oli eilen teknisessä lautakunnassa käsiteltävänä. Seuraavaksi se menee kaupunginhallitukseen ja myöhemmin valtuustoon.

Golden Swing

Golden Swing Lappeenranta Oy rekisteröitiin 2009 golfakatemian perustamista varten.

Hankkeen taustalla oli venäläinen Lukjanovin perhe.

Klubirakennus valmistui 2014. Sitä ennen yhtiön omistus siirtyi Lukjanovin perheeltä Jukka Suniselle, koska Lukjanovilta loppuivat rahat.

Yhtiö haki tänä syksynä velkasaneeraukseen, koska bisnekset eivät sujuneet ja velkaa kertyi.

Joulukuun alussa käräjäoikeus päätti, ettei yhtiö pääse velkasaneeraukseen.

Viikko sen jälkeen yhtiö jätti asemakaavan muutoshakemuksen.

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen