Categories
Artikkelit

Jarva tarjolla Kouvolaan

VIRANHAKU. Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva on antanut suostumuksensa Kouvolan kaupunginjohtajan virkaan.

Ilpo Leskinen

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva on mukana Kouvolan kaupunginjohtajan valintaprosessissa. Hän antanut suostumuksensa virkaan.

Tehtävää haki määräaikaan mennessä 12 henkilöä. Heidän joukostaan löytyvät Lappeenrannassa asuva Imatran hallintojohtaja Marita Toikka ja Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine.

Muut virkaa hakeneet ovat Jyrki Hyttinen Kouvolasta, Veikko Kauppinen Mikkelistä, Janne Kettunen Kouvolasta, Timo Kiviaho Salosta, Olli Lehtonen Kotkasta, Harriet Lonka Helsingistä, Janne Nyman Kouvolasta, Manu Ristola Kotkasta ja Jonne Vanhalakka Kouvolasta. Yksi viran hakijoista ei halua nimeään julkisuuteen.

Jarvan lisäksi toinen henkilö on antanut suostumuksensa virkaan, mutta hän ei halua nimeään julkisuuteen.

Lappeenrannan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Kakkola (sd.) kuuli Jarvan antamasta suostumuksesta maanantaiaamuna. Asia tuli hänelle yllätyksenä.

-Kyllä tässä tulee sellainen mieleen, että haku on täältä pois. Toivottavasti Jarva pystyy nyt panostamaan Lappeenrannassa menossa oleviin suuriin asioihin. Ainakaan tähän saakka hän ei ole jäänyt laakereilleen lepäämään.

Jarva ei halunnut tässä vaiheessa kommentoida asiaa.

Kimmo Jarva on toiminut Lappeenrannan kaupunginjohtajana viisi vuotta. Hän oli Taipalsaaren kunnanjohtaja vuosina 2000-2003.

Jarva haki viime vuonna Kuntaliiton toimitusjohtajaksi. Tehtävään valittiin entinen maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen. Jarva haki kaksi vuotta sitten myös Kevan varatoimitusjohtajan paikkaa. Tehtävään valittiin silloinen Mikkelin kaupunginjohtaja Kimmo Mikander.

Kouvolan kaupunginjohtajan virka vapautuu vuodenvaihteessa, kun Lauri Lamminmäki siirtyy Kuntaliiton palvelukseen.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen