Categories
Artikkelit

Lohtu löysi kakkosalbumille

Musiikki. Walleniuksen kaksoset työstävät uutta levyään. Ennen sen julkaisua sisarukset esiintyvät Imatralla perinteisessä joulukonsertissaan.

Kati Pullinen

Joskus täytyy mennä kauas nähdäkseen lähelle. Tämän oppivat imatralaiset muusikkosisarukset Meri ja Tuuli Wallenius ja antavat sen kuulua helmikuussa julkaistavalla levyllään.

Suomenkielistä folkia soittavat Walleniuksen kaksoset työstävät toista albumiaan, vaikka duon mukaan nimetty MeriTuuli-esikoislevy julkaistiin vasta viime syksynä.

Materiaalia alkoi syntyä kuin itsestään viime vuonna, kun tiiviisti tekemisissä oleville siskoksille kertyi välimatkaa Tuulin lähdettyä opiskelijavaihtoon Tanskaan.

-Kun on kaukana tärkeistä asioista, tajuaa, mikä on itselle tärkeää ja mistä välittää, Tuuli Wallenius kiteyttää.

Levyn lauluissa soi uuden löytyminen. Sisarusten fyysistä välimatkaa enemmän laulujen aiheisiin ovat vaikuttaneet ihmistä kasvattavat kokemukset.

Walleniukset kuvailevat levyä sävyltään lohdullisemmaksi ja onnellisemmaksi kuin edeltäjänsä.

-Uusi levy uskoo, että onni palaa, vaikka synkkiä asioita tapahtuu, Tuuli Wallenius sanoo.

Tuuli Walleniuksen vaihdossa viettämä aika edisti myös siskosten erään musiikillisen haaveen toteutumista. Tulevan levyn kahdella kappaleella soi harppu, ja taitavan harpistin löytymisestä Walleniukset ovat haaveilleet jo vuosia.

-Tutustuin Tanskassa kolumbialaiseen harpistiin Natalia Castrilloniin. Kun hän tuli Suomeen vaihtoon, saimme hänet mukaan levylle.

Naiset purkittivat viimeisiä lauluosuuksia levylle maanantaina. Vielä menee hetki ennen kuin uutta materiaalia pääsee kuulemaan keikoilla.

Imatran joulukiertueellaan Walleniukset pitäytyvät perinteisessä Wallenius-folkiksi sovitetussa lainakappalelinjassaan tänäkin vuonna.

Siskokset esiintyvät Ville-veljensä kanssa Irti-teatterissa aatonaattona ja palvelutalossa aattona. Ensimmäisen kerran Walleniukset järjestivät joulukonsertin Imatralla vuonna 2009.

He maustavat joulukonserttejaan joka vuosi eri tavalla. Tänä vuonna mukana on Walleniusten remmissä ensimmäistä kertaa saksofonisti Juho Hurskainen. Lauluun yhtyy myös Heikki Pöyhiä.

Viime vuonna kolmikko soitti kymmenen keikkaa tapaninpäivänä kannanottona ylitehokkuudelle.

Wallenius Trio Imatralla Irti-teatterissa (Asemäentie 6) pe 23.12. klo 18 ja 20.

Meri ja Tuuli Wallenius

Syntyneet Imatralla 1992.

Asuvat Helsingissä.

Muodostavat folkduo MeriTuulen.

Opiskelevat musiikkikasvatusta Sibelius-Akatemiassa.

Julkaisevat toisen albuminsa helmikuussa 2017.

Levynjulkaisukiertue pysähtyy myös Imatralla (päivämäärä tarkentuu myöhemmin).

Lappeenrannassa MeriTuuli esiintyy pääkirjastossa 22.2. klo 18.

Kirjoittaja:
Kati Pullinen