Rahoittajilta 20 miljoonaa Visedolle

YRITYSRAHOITUS. Lappeenrantalaisyritys suuntaa nyt vahvasti Eurooppaan ja Aasiaan.

Heikki Sopanen

Lappeenrantalainen puhtaan teknologian yritys Visedo on kerännyt 20 miljoonan euron rahoituspaketin liiketoimintansa laajentamiseen.

Toimitusjohtaja Kimmo Rauma sanoo, että uuden rahoituksen turvin yhtiö voi kehittää merkittävästi myyntiä ja markkinointia sekä kasvattaa liiketoimintaa uudelle tasolle Euroopassa ja Aasiassa.

-Olemme rekrytoineet ja rekrytoimme yhtiöön useita uusia avainhenkilöitä.

Vuonna 2009 perustettu Visedo valmistaa korkean tehokkuuden voimalinjajärjestelmiä kaupallisiin ajoneuvoihin, raskaan kaluston työkoneisiin ja laivateollisuuteen.

Markkinan arvon ennustetaan kasvavan 11 miljardiin euroon vuoteen 2020 mennessä. Jos mukaan lasketaan myös muut sähköiset ajoneuvot, kokonaismarkkinan arvo on 50 miljardia euroa.

Visedon rahoituspaketista 13,5 miljoonaa euroa on pääomasijoitusta. Pääomasijoituskierrosta johti Emerald Technology Ventures. Sen lisäksi rahoitukseen osallistuivat Ilmarinen, Lähitapiola, Suffice International, Sinituote, Suomen teollisuussijoitus, VNT Management, Green Campus Innovations ja yhtiön työntekijät.

Viisi miljoonaa euroa paketista on ESIR-lainaa, ja 1,5 miljoonaa saatiin muista rahoituslähteistä.

-Olemme todella ylpeitä saadessamme houkuteltua näin kokeneita sijoittajia mukaan, toimitusjohtaja Rauma sanoo.

Visedon pitkäaikainen sijoittaja Sinituote nousee suurimmaksi osakkeiden omistajaksi uudella rahoituskierroksella.

Toimitusjohtaja Pia Santavirta Suomen pääomasijoitusyhdistyksestä sanoo, että Visedon rahoituskierros on upea osoitus siitä, kuinka yhteissijoittamisella rahoituskierrosten kokoa voidaan kasvattaa ennätyslukemiin.

-Erityisen hienoa on, että myös Ilmarinen ja Lähitapiola lähtivät sijoittajina mukaan tukemaan Visedon kasvua. Tämä on hyvä merkki suomalaisille kasvuyrityksille ja koko cleantech-alalle.

Tällä hetkellä Visedo toimii Suomessa ja Hollannissa. Yrityksen tuotanto ja pääkonttori sijaitsevat Lappeenrannassa ja tytäryhtiö Hollannissa. Asiakkaita on 19 maassa ympäri maailmaa.

Markkinoista voimakkaimmin kasvaa Aasia, ja seuraava askel on avata uusi toimisto Hong Kongissa.

-Tällä lisärahoituksella varmistamme, että meidät tunnetaan jatkossa globaalisti, toimitusjohtaja Rauma sanoo.

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen