Categories
Artikkelit

Sampo vetäytyy Tukkikadulta

LAPPEENRANTA. Saimaan ammattiopisto keskittää Lappeenrannan-toimintonsa Pohjolankadulle ja Armilankadulle. Siirto vaatii työsalien rakentamista.

Ilpo Leskinen

Saimaan ammattiopisto (Sampo) aikoo keskittää Lappeenrannan-toimintonsa keskustaan. Sampo vetäytyy Tukkikadun vuokratiloista Pohjolankadun ja Armilankadun toimipisteisiin. Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän hallitus päättää asiasta kokouksessaan huomenna torstaina.

Tarvittavat muutostyöt Pohjolankadulla on määrä aloittaa helmikuussa. Poistuminen Tukkikadulta tapahtuu vaiheittain, elokuuhun 2018 mennessä. Pohjolankadun tilojen saneeraus maksaa arviolta 2,6 miljoonaa euroa.

Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän johtaja, rehtori Antti Lehmusvaara kertoo, että Pohjolankadun tiloihin on rakennettava lisää työsaleja, jotta siirto onnistuu.

Esimerkiksi entisen ammattikorkeakoulun liiketalouden yksikön, eli kauppaopiston ruokala remontoidaan työsaliksi. Luokka- ja ruokalatiloja Pohjolankadulta löytyy riittävästi.

Syynä keskittämiseen on ammattiopiston saaman rahoituksen väheneminen. Siksi kiinteistökuluja on pienennettävä.

Ammattiopiston koulutuksen keskittäminen Pohjolankadulle ja Armilankadulle on kirjattu tämän vuoden talousarvioon sekä vuoteen 2018 ulottuvaan toiminta- ja taloussuunnitelmaan.

Tukkikadulla annetaan pääosin työvoimakoulutusta, kuten rakennusalan sekä kone- ja metallialan opetusta. Opiskelijoiden määrä on vaihdellut viime vuosina melkoisesti.

Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä lomauttaa 15 opettajaa. Asiaa koskevat yt-neuvottelut päättyivät maanantaina. Alun perin yt-neuvottelut koskivat 53:a, työvoimakoulutusta antavaa opettajaa.

Koulutuskuntayhtymä varautuu lomautuksilla siihen, että kaikki työvoimakoulutukset eivät pääse alkamaan tammikuun alussa ja osa ei ehkä ollenkaan. Syynä tähän ovat ensi vuodelle tarjottujen työvoimakoulutusten hankintapäätösten myöhästyminen sekä rahoituksen mahdollinen väheneminen.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen