Savon Mafia vei Lappeenrannan kylpylän

Yrityskauppa. Verven toiminta keskittyy jatkossa kuntoutuspalveluihin. Kolmannes henkilöstöstä siirtyy Savon Mafialle, joka rekrytoi lisää väkeä.

Seija Hackman

Lappeenrannan kylpylän toiminta siirtyy vuodenvaihteessa Savon Mafian omistukseen. Kylpylää pyörittänyt KK-Verve jatkaa kylpylän kiinteistössä silti kuntoutustoimintaa entiseen tapaan. Verven asiakkaat voivat käyttää Savon Mafian majoitus-, ravintola-, kylpylä- ja liikuntapalveluja.

Yritykset perustelevat kauppaa sillä, että näin kumpikin keskittyy vastaisuudessa ydinosaamiseensa. KK-Vervellä on Suomessa toimintaa 11 paikkakunnalla. Vain Lappeenrannassa yrityksellä on ollut myös hotellitoimintaa.

-Meidän osaamistamme on kuntoutukseen liittyvä toiminta. Nyt kun hotelli- ja kylpylätiloihin tulee vuodenvaihteessa parannuksia, on hyvä saada sille yrittäjä, jolle se puoli on ydintoimintaa, Verven toimitusjohtaja Hannu Ronkainen perustelee.

Kylpylän kiinteistöt omistaa Lappeenrannan yritystila. Se on tänä vuonna tehnyt investointeja kylpylän tiloihin. Uusi kuntosali, aamiaistila sekä aulabaari avautuvat asiakkaille vuoden alussa.

Savon Mafialle kauppa on puolestaan osa laajenemisstrategiaa. Yrityksellä on hotelli-, ravintola-, pienpanimo- ja cateringtoimintaa Savonlinnan seudulla ja Lapin matkailukohteissa.

-Savonlinnassa markkinat menevät alaspäin, eikä tällä sektorilla enää voida kasvaa. Lappeenranta on meille uusi alue, mutta Saimaan rannalla kuten Savonlinnakin. Kaupunkien välillä tulee olemaan yhteistyötä, Savon Mafian toimitusjohtaja Janne Kupiainen sanoo.

Kylpylätoiminnasta Savon Mafialla ei ole kokemusta, mutta Kupiainen vakuuttaa, että Lappeenrannan kylpylän perinteitä ja historiaa kunnioitetaan ja paikkaa kehitetään. Tarkempia suunnitelmia hän ei vielä avaa.

-Ensimmäinen tavoite on parantaa hotellin palveluita.

Verven palveluksessa Lappeenrannassa on nyt 15 henkeä. Heistä viisi siirtyy yrityskaupan yhteydessä Savon Mafian palvelukseen. Lisää väkeä käydään rekrytoimaan Kupiaisen mukaan heti. Avoimia paikkoja tulee ainakin ravintola- ja siivoustehtäviin.

Verve pitää mahdollisena, että sekin tarvitsee vielä lisäväkeä.

-Herkällä korvalla seurataan sote-uudistusta ja sitä, päästäänkö tuottamaan enemmän palveluja eteläkarjalaisille, Ronkainen toteaa.

 

Kaupan osapuolet

Lappeenrannan Kylpylä

Toiminta siirtyi Lappeenrannan kuntoutus- ja kylpyläsäätiöltä KK-Kunnolle tammikuussa 2011. Verve ja KK-Kunto yhdistivät toimintansa 1.3.2015 ja se jatkui Verve-nimen alla.

Hotelliyöpymisten määrä on noin 15 000 vrk/vuosi. Yöpyjistä lähes puolet on ulkomaalaisia.

Savon Mafia Oy

Hotelli-, ravintola-, pienpanimo- ja cateringtoimintaa harjoittava yritys, joka toimii Savonlinnan ympäristössä sekä Lapin matkailukohteissa. Sesonkiaikana lähes 100 työntekijää.

KK-Verve Oy

Kuntoutukseen keskittynyt valtakunnallinen yritys. Toimii 11 paikkakunnalla Suomessa. Omistajat kotimaiset kuntoutussairaalasäätiöt. Työllistää vuodenvaihteen jälkeen noin 550 henkeä.

Kirjoittaja:
Seija Hackman