Savitaipaleelta kerätään sata runoa

Savitaipale. Charlotta ja Taneli käynnistivät runonkeruun.

Sari Pullinen

Savitaipaleen Charlotta ja Taneli ovat alkaneet kerätä runoja Savitaipaleelta.

Heidän menetelmänsä ovat nykyaikaisemmat kuin kansanrunouden kerääjällä, Elias Lönnrotin aikalaisella David Emmanuel Daniel eli Taneli Europaeuksella 1800-luvulla.

Runoja voi lähettää Terttu Kultaselle sähköpostilla osoitteeseen [email protected] tai perinteisellä postilla. Paperille kirjatut säkeet Kultanen lupaa muuttaa sähköiseen muotoon.

Tässä runonkeruussa sääntöjä on vain yksi: kirjoittajan on oltava syntyisin savitaipalelainen tai asuttava tällä hetkellä Savitaipaleella.

 

Runojen aihe on täysin vapaa, sen ei tarvitse liittyä millään tavalla Savitaipaleeseen. Myös jo edesmenneiden runoilijoiden värssyjä voi ilmoittaa mukaan.

— Olen jo ilmoittanut tästä muutamille tuntemilleni runonkirjoittajille. Toiveena olisi löytää sata kirjoittajaa, mutta jos jokaiselta tulee kaksi runoa, viisikymmentäkin riittää, Kultanen laskee.

Kultanen on itsekin riimittelijä. Viime aikoina Charlottana toimiessaan hän on kirjoittanut pääasiassa laulujen sanoituksia Tanelin eli Heikki Hytin kanssa esitettäväksi.

— Tiedän, että täällä on aika paljon kynäihmisiä, Kultanen rohkaisee.

Hänellä on suunnitelmissa etsiä runoista koottavalle julkaisulle sponsoreita ja hakea apurahaa.

Julkaisun toivotaan olevan valmiina tämän vuoden eli Suomen juhlavuoden aikana.

 

Kirjoittaja:
Sari Pullinen