Viinahuurut tekevät tilaa rakkauslauluille

Anal Thunder. Lappeenrantalaiset juuret omaavan punkyhtye Anal Thunderin nimikkoviinaa pääsee maistamaan Lucky Monkeysissa lauantaina.

Kati Pullinen

Avoimesta suhteestaan alkoholiin tunnettu punkyhtye Anal Thunder on pullottanut itsensä. Lappeenrantalaislähtöinen bändi julkaisee Ass monkey -nimisen viinan 20-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi perjantaina. Yhtyeen uuden apinamaskotin mukaan nimetty juoma on leikattua konjakkia. Lappeenrannassa sitä maistellaan Lucky Monkeys -ravintolassa lauantaina.

Yhtyeen kitaristi ja lauluntekijä Jussi Vento perustelee nimikkoviinan lanseeraamista halulla erottua omia olusia ja viinejä julkaisseista artisteista.

-Saimme idean omaan viinaan suuresti ihailemaltamme Beastie Boys -yhtyeeltä. Heillä on kappale nimeltä Brass monkey, ja se taas on juomaa, jota beastie boysit dokasivat.

Anal Thunderin merkkivuotta varten baarimikko Erno Vainanen on kehittänyt Ass monkeysta drinkit AT eli Anal tonic, Punky monkey sekä yhtyeen kappaleiden mukaan nimetyt Lifelong hangover ja Drink myself to death.

Viinanmaistelu ei ole ainoa aktiviteetti, jolla nuoren aikuisen iän saavuttanut yhtye kypsymistään juhlistaa.

Yhtye on työstänyt jo vuoden päivät kappaletta, jonka on tarkoitus tiivistää menneet 20 vuotta 20 minuuttiin. Kappaleessa on useita osia, jotka viittaavat Anal Thunderin aiempiin lauluihin ainakin nimellisesti.

-Järki on meinannut lähteä, mutta biisi alkaa olla valmis. Sitä julkaistaan pieni painos. Soitamme kappaletta myös livenä, mutta radiosoittoon se tuskin pääsee.

Juhlavuoden levyn nauhoitukset käynnistyvät keväällä. Rappioituneen Peter Panin hengessä julkaistava albumi tulee ulos syksyllä. Uuden maskottinsa Ass Monkeyn nimeä kantavan kappaleen ja videon yhtye julkaisi 2. tammikuuta.

Biiseistä vastaava Vento myöntää aikuistuneensa sen verran, että kirjoittaa lauluja jo muistakin aiheista kuin kännäämisestä.

-Viime aikoina tyttö-poika-aiheet ovat saaneet tilaa. Viimeisin lyriikkani kertoo ihastumisesta upeaan punahiuksiseen naiseen.

Alkoholin ja naisten lisäksi Anal Thunder on osoittanut musiikilla rakkauttaan myös jääkiekolle.

Yhtye oli mukana uudistamassa SaiPan kannatuslaulua Lätkä lentää Hockey Club Lepran Sonnit -kokoonpanossa toissa vuonna.

Helmikuussa Lappeenrannassa järjestetään SaiPa-biisiin liittyen jääkiekko-ottelu, jossa eri yhtyeistä koottu porukka pelaa SaiPan kannatusyhdistystä vastaan.

-Janne Ruokonen kävi ostamassa hokkarit ja harjoittelee sirklaamista, joten hän ainakin on tulossa pelaamaan. Mahdollisuuksien mukaan osallistumme kaikki. Saattaa olla, että Ass Monkeyta tarvitaan ottelussa maskottina, apinapukuun usein sonnustautuva Vento kertoo.

Anal Thunder Lappeenrannassa Lucky Monkeysissa la 21.1. ja Old Cockissa 8.4.

Anal Thunder

Laulu Olli-Pekka Kettunen, kitara Jussi Vento ja Janne Ruokonen, basso Vekku Vartiainen, rummut Janne Nokelainen (Topi Levo rummuissa 1997-2006) ja viulu sekä laulu Milka Ylänen.

Perustettu Lappeenrannassa vuonna 1997. Ylästä lukuun ottamatta kaikki jäsenet asuvat nykyään Helsingissä.

Juhlaviinasta tehtyjen drinkkien menu löytyy yhtyeen Facebook-sivulta.

Kirjoittaja:
Kati Pullinen