Kultaluotsi-Nikisov jatkaa Veiterässä

JÄÄPALLO. Veiterä haluaa luoda pelaajilleen parhaat mahdolliset olosuhteet kehittyä. Ammattivalmentaja Aleksei Nikisovin jatkokausi on siitä yksi osoitus.

Anssi Silvennoinen

Aleksei Nikisov jatkaa Veiterän päävalmentajana myös tulevalla jääpallokaudella. Nikisov ja Veiterä allekirjoittivat valmentajasopimuksessa olleen optiovuoden käyttöönoton maanantaina.

Nikisov tuli Veiterän päävalmentajaksi elokuussa. Hänen opeillaan lappeenrantalaisseura eteni ensimmäiseen miesten Suomen mestaruuteensa sitten vuoden 1980.

Nikisovista tuli ensimmäinen ulkomaalainen päävalmentaja, joka on johdattanut joukkueensa lajin  SM-kultaan.

-Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Nikisovin valmennukseen. Lopputulos oli loistava. Silti tärkeintä on, että Nikisov on nuorten pelaajien kehittäjä. On tärkeää, että saimme hänen optionsa käytettyä, Veiterän varapuheenjohtaja Martti Tepponen kertoo.

Veiterässä koetaan, että uudenlaisten toimintatapojen juurruttaminen edustusjoukkueeseen ja koko seuraan on vielä kesken. Kaikki tähtää siihen, että Veiterä on jääpalloilijoille paras mahdollinen paikka kehittyä.

Tepponen muistuttaa, että Veiterän joukkueessa oli konkariosaston lisäksi paljon nuoria pelaajia, jotka nostivat kauden aikana merkittävästi tasoaan Nikisovin ohjauksessa.

-Olimme keski-iältämme yksi nuorimpia joukkueita koko sarjassa, jos emme nuorin. Nikisov sai kokeneet ja nuoret pelaamaan yhteen. Näemme siinä isoja mahdollisuuksia jatkossakin.

Veiterässä Nikisovia on opittu arvostamaan paitsi nuorten pelaajien kehittäjänä myös kokonaisuuden hallitsijana.

Suomessa ollessaan Nikisov on jääpallon ammattivalmentaja.

-Tarkoituksemme on, että ensi kaudella saamme hyödynnettyä hänen asiantuntijuuttaan myös junioripuolellamme. Hän haluaisi olla siellä mukana itsekin.

Nikisov suunnittelee joukkueen harjoituskauden ohjelman yhdessä fyysisestä valmennuksesta vastaavan Risto Kankaan kanssa.

Myös Kangas on tuonut Veiterään tietotaidollaan ja kokemuksellaan lisää urheilullisuutta, jota seura on toivonutkin.

-Halusimme tehdä viime kesänä vahvat pohjat, joita mielestämme ei aiempina vuosina ollut tarpeeksi tehty. Se on ehdottoman tärkeää nuorille pelaajille.

Näillä näkymin lappeenrantalaisten mestarijoukkue on pysymässä hyvin kasassa. Jatkajien nimistä Tepponen ei silti halua vielä puhua.

-Tuntuu hyvältä, että moni haluaa jatkaa. Tähtäämme, että harjoittelumme on laadukasta läpi vuoden. Siihen pelaajilla on myös halukkuutta tulla mukaan.

Palaajia ovat ainakin lukiolaiset Matias Lehtonen ja Kerkko Äikäs, jotka viettivät vaihto-oppilasvuotta Ruotsissa Edsbynissä ja Nässjössä.

Tepponen ei lähde arvuuttelemaan, kuinka paljon peliaikaa nuorelle kaksikolle on luvassa.

-Pääasia on, että pojat tulevat rinkiin ja kehitys jatkuu. Ainakaan se ei jää nyt harjoittelun ja ohjauksen tasosta kiinni. Pojat pääsevät oikeasti kokeilemaan rajojaan. Sehän se kaikkein hauskinta on.

Veiterä haluaa korostaa toiminnassaan ammattimaisuutta ja urheilullisuutta.

-Kilpaurheilussa pitää toimia kilpaurheilun vaatimusten mukaisesti.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen