Lahti hyväksyi LUT-liitoksen

Fuusio. Lahden ammattikorkeakoulun yhdistäminen Lappeenrannan LUT-konserniin etenee.

Kaija Lankia

Lahden kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantain kokouksessaan Lahden ammattikorkeakoulun (LAMK) yhdistämisen Lappeenrannan teknillisen yliopiston LUT-konserniin. Lahden kaupunki omistaa osakeyhtiömuotoisesta ammattikorkeakoulusta 69 prosenttia.

Muut omistajat ovat koulutuskeskus Salpaus, Heinolan kaupunki, Hollolan kunta ja Orimattilan kaupunki. Omistusjärjestelyt ovat samanlaiset kuin Etelä-Karjalan kuntien omistaman Saimaan ammattikorkeakoulun fuusiossa viime syksynä.

Lahden ammattikorkeakoulun hallitus käsittelee asiaa kokouksessaan torstaina.

 

Fuusion myötä LUT-konserniin on liittymässä noin 5 000 opiskelijan ammattikorkeakoulu, jossa opiskellaan liiketaloutta ja matkailua, muotoilua, sosiaali- ja terveysalaa sekä tekniikan alaa. Henkilökuntaa on yli 400 henkeä.

Lappeenrannan teknillinen yliopisto on toiminut Lahdessa yli 20 vuotta. Aloituspaikkoja alueyksikössä on ollut noin 36 joka toinen vuosi. Yliopiston suunnitelmissa on LAMK:n fuusion yhteydessä lisätä myös omaa opetustaan Lahdessa kolmen maisteriohjelman laajuiseksi, eli noin 120 vuosittaiseen aloituspaikkaan.

Fuusion ja yliopiston Lahden kampuksen myötä tulee ajankohtaiseksi yliopiston nimen muuttaminen.

 

Kirjoittaja:
Kaija Lankia