Sopisiko Kaunis Veera Raatihuoneen puistoon?

Lappeenranta. Uuteen suunnitelmaan ja havainnekuviin voi kohta ottaa kantaa. Paikkaa vastustava adressi luovutetaan tekniselle lautakunnalle.

Anne Kotiharju

Kaunis Veera -veistoksen uudet havainnekuvat ovat valmistuneet. Jos Lappeenrannan tekninen lautakunta niin ensi keskiviikkona päättää, veistoksen sijoitussuunnitelma Raatihuoneen edustan puistoon asetetaan julkisesti nähtäville kahdeksi viikoksi. Samalla lautakunta pyytää asiasta lausunnot Museovirastolta, Etelä-Karjalan museolta, Lappeenrannan kaupungin kaupunkikuvatyöryhmältä ja teknisen toimen kaavoitukselta.

Veistos tulee puiston keskellä olevan valaisinlyhdyn viereen. Vanha lyhty valaisee veistosta.

Altaan keskellä on kädenmuotoinen, teräksestä valmisteltu vesiaihe, jonka päällä Kaunis Veera -veistos seisoo.

Veistoksen sijoituspaikka on herättänyt vilkkaan keskustelun. Paikkaa vastustavat ovat keränneet nettiadressia. Siinä on tällä hetkellä 212 nimeä, minkä lisäksi paperiadresseissa on adressit perustaneen Marja Stridin mukaan noin 130 nimeä. Adressi luovutetaan teknisen lautakunnan puheenjohtajalle keskiviikkona.

Adressin mukaan Raatihuoneen puisto on pieni, kaunis ja historiallisesti arvokasa. Patsas on puistoon liian dominoiva. Patsaalle löytyy parempiakin sijoituspaikkoja.

Toimitusjohtaja Ossi Vilhu lahjoittaa kuvanveistäjä Markku Hirvelältä tilaamansa veistoksen kaupungille sijoitettavaksi Raatihuoneen puistoon.

Veistos valmistuu kesän kuluessa. Perustustyöt voisi tehdä loppukesästä niin, että patsas voisi olla paikallaan puistossa syksyllä.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju