Categories
Artikkelit

Vanhasta kentästä yleisöystävällinen

Anssi Silvennoinen

Lappeenrannan Vanha kenttä kohenee tänä keväänä yleisön kannalta merkittävästi. Kahden pääkatsomolohkon kattamisen valmistelu on alkanut. Lisäksi ennen pesäpallokauden alkua kentän laitaan nousee hirsinen ja 60-neliöinen kahviorakennus, jonka Pesä Ysit tekee kaupungin avustamana. Nuoriso- ja liikuntalautakunta on myöntänyt rakennukselle enintään 18 500 euron tuen sillä ehdolla, että mahdolliset viranomaisvaatimuksista seuraavat lisäkulut eivät kaadu kaupungin niskaan. -Olemme selvittäneet pykäliä jo. En näe, että niistä tulee mitään ongelmia, Pesä Ysien toiminnanjohtaja Ville Lantta kertoo. Lantan mukaan rakennus nousee pystyyn parissa päivässä, kun työhön käydään. -Sikäli kauhean isosta hommasta ei ole kyse, mutta kentän puitteita se parantaa. Noin 700 katsojapaikan kattaminen oli yksi naisten Superpesiksen lisenssin saamisen ehdoista. Kattamisurakka maksaa kaupungille 229 000 euroa, jonka lisäksi se varaa 55 000 euroa oheistöihin. Työ on valmis 19. toukokuuta mennessä. -Nämä ovat isoja ja merkittäviä parannuksia. Olemme seurana osoittaneet omalla toiminnallamme vuosien saatossa, että olemme julkishallinnon luottamuksen arvoisia. Aloitamme 16. peräkkäisen kautemme korkeimmalla sarjatasolla, Lantta toteaa. Vanhalle kentälle tehtiin kehittämissuunnitelma, kun huippupesäpallo palasi Kisapuistosta sinne vuonna 2008. Suunnitelmasta toteutettiin tuolloin vain hiekkatekonurmi ja uusi pääkatsomo. Harmittaako Pesä Ysejä, että kaupunki toteuttaa katsomoiden kattamisen ja kahviorakennuksen nyt käytännössä halvimmalla mahdollisella tavalla? -Olennaista on, että saamme Vanhaa kenttää vähän paremmaksi. Toinen vaihtoehto olisi, että emme saisi mitään. Kannattaa miettiä aina, miten saisimme vietyä hommia pikku hiljaa eteenpäin.

Anssi Silvennoinen

Kirjoittaja: