Leirintäalue saa vastaanottotilan

LAPPEENRANTA. Huhtiniemen leirintäalueen portille tulee todennäköisesti tilaelementti tai siirrettävä hirsimökki.

Ilpo Leskinen

Lappeenrannan kaupunki järjestää Huhtiniemen leirintäalueelle sieltä nyt puuttuvat vastaanottotilat. Leirintäaluetta pyörittävä Loma-Oksa menetti aiemman, Huhtiniemen hostellirakennuksessa toimineen vastaanottotilansa, kun Suomen hostellijärjestö myi rakennuksen venäläiselle perheyritykselle.

Lappeenrannan kaupunginhallitus valtuutti Lappeenrannan yritystilan tilaelementin hankintaan ja ylläpitoon, jos sellaista tarvitaan. Yritystilalle osoitetaan asiaan enintään 50?000 euron määräraha.

Muun rakennuskannan korjaukset voi kaupunginhallituksen mukaan tehdä yrittäjän ja Yritystilan keskinäisellä rahoitussopimuksella.

Lappeenranta piti ensisijaisena vaihtoehtona vastaanottotilojen sijoittamista leirintäalueella tai lähiseudulla sijaitsevaan nykyiseen rakennukseen. Yritystilan toimitusjohtaja Timo Hämäläinen arvioi, että sopivien tilojen löytäminen seudun nykyisistä rakennuksista on lähes mahdotonta.

Turistien vastaanoton olisi parasta sijaita leirintäalueen sisääntuloalueella, joten todennäköisin vaihtoehto vastaanottotilaksi on Hämäläisen mukaan joko siirrettävä hirsimökki tai tilaelementti.

Leirintäalueen ympäristössä ja rakennuksissa on Yritystilan arvion mukaan myös korjaustarpeita.

Loma-Oksan toiminta Huhtiniemen hostellirakennuksessa päättyi joulukuun puolivälissä. Leirintäalueen vastaanottotilojen lisäksi yrityksellä oli talossa Finnhostel Lappeenranta.

Loma-Oksa neuvotteli tilojen käytön jatkamisesta uuden omistajan kanssa, mutta osapuolet eivät päässeet asiassa yhteisymmärrykseen.

Uuteen omistukseen päätynyt Huhtiniemen hostellirakennus oli maanantaina aution ja tyhjän näköinen. Tammikuussa kerrottiin, että toiminta oli määrä käynnistää. Rakennuksen ulkoasu ja yleisilme eivät kuitenkaan viitanneet siihen, että toimintaa olisi tarkoitus käynnistää ainakaan näillä lumilla.

Huhtiniemen leirintäalueelle on tulossa kolmen vuoden siirtymäaika.

Alueen kaupungilta vuokrannut Yritystila on neuvotellut Loma-Oksan kanssa kolme kesäkautta sisältävästä vuokrasopimuksesta, ylläpidoista ja vastuista. Kaupunki perii leirintäalueesta aiempia kesiä korkeampaa vuokraa. Sopimus päättyy lokakuun lopussa 2019.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen