Categories
Artikkelit

Tuija Willberg sai vanhan kannatuksen

Lappeenranta. Uusi toimialajohtaja Tuija Willberg toivoo, että vaikeat taloudelliset päätökset ovat jo takanapäin.

Jaakko Kinnunen

Kaupunginvaltuusto valitsi maanantai-illan kokouksessaan uudeksi hyvinvointi- ja sivistyspalveluiden toimialajohtajaksi Tuija Willbergin. Nykyinen kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Willberg voitti lopullisessa äänestyksessä Lappeenrannan perusopetusjohtaja Mari Routtin.

Valinta tehtiin suljetulla lippuäänestyksellä, jonka äänet jakautuivat 39-19 Willbergin eduksi. Yksi valtuutettu äänesti tyhjää.

-Iloinen on mieli, kun pääsen tekemään mielenkiintoista työtä jatkossakin. Haasteet ovat isot, pyrin parhaani mukaan vastaamaan niihin, Willberg totesi tuloksen varmistuttua.

Uusi toimialajohtaja toivoo, että vaikeat taloudelliset päätökset olisivat kaupungissa jo takanapäin. Hän myös kommentoi varhaiskasvatukseen tehtyjen leikkausten vaikutuksia.

-Muutokset ovat olleet suuria, ja ne varmasti näkyvät. Tilannetta on kuitenkin seurattu vasta puoli vuotta. Valtuusto tekee varmasti parhaat ratkaisut taloustilanteen mukaan, Willberg kertoi.

Willberg oli myös kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan ja valintatyöryhmän ehdotus uudeksi toimialajohtajaksi. Valintatyöryhmä ei kuitenkaan ollut asiasta yksimielinen. Ryhmän jäsenistä Hanna Holopainen (vihr.) ja Tuula Partanen (kesk.) esittivät virkaan Routtia.

Virpi Junttila (vihr.) esitti maanantain kokouksen alussa viran palauttamista uudelleen hakuun.

-Kyseessä on tärkeä virka, ja henkilökohtaisesti minun on vaikea olla kummankaan takana. Minulla on ollut erimielisyyksiä molempien ehdokkaiden kanssa heidän päätöksistään, Junttila totesi.

Junttilan ehdotus sai kannatusta, mutta äänestyksessä ehdotus hylättiin.

Kokouksessa käytettiin useita puheenvuoroja ennen lopullista äänestystä. Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Joonas Grönlund korosti Willbergin pitkää uraa Lappeenrannan kaupungin palveluksessa.

-Palkkio hyvin tehdystä työstä ei voi olla se, että Willbergin alainen nostetaan hänen edelleen, Grönlund sanoi.

Tuula Partanen (kesk.) vastasi Grönlundin kommenttiin esittämällä virkaan Mari Routtia.

-Emme voi jakaa täällä valtuustossa mitään palkkiovirkoja. En vähättele Willbergin tekemää työtä, mutta tehtävään tarvitaan uuttaa näkökulmaa, Partanen totesi.

Tuija Willberg on 59-vuotias ja koulutukseltaan juristi. Lappeenrannan kaupungin koulutoimenjohtajaksi hänet valittiin vuonna 1995. Kasvatus- ja opetustoimenjohtajana hän on toiminut vuodesta 2005 saakka.

Hyvinvointi- ja sivistyspalveluihin yhdistetään kasvatus- ja opetustoimi, kulttuuritoimi sekä liikunta- ja nuorisotoimi.

Kirjoittaja:
Jaakko Kinnunen