Willimiesajot nousee maantiepyöräilyn kuninkuussarjaan

MAANTIEPYÖRÄILY. Lappeenrannan Willimiesajot valittiin Suomen maantiecupin osakilpailuksi. Maantieajon osallistujamäärä voi jopa kaksinkertaistua.

Anssi Silvennoinen

Lappeenrannan Willimiesajot pääsee Suomen maantiepyöräilyn kilpailueliittiin. Willimiesajojen sunnuntain 135-kilometrinen maantiekilpailu on valittu yhdeksi Suomen maantiecupin kuudesta osakilpailusta. Avauspäivänä lauantaina Rakuunamäellä ja sen liepeillä porhallettava kortteliajo ei ole maantiecupin osakilpailu.

Willimiesajot järjestettiin ensimmäisen kerran viime kesänä. Tänä vuonna se kisataan 22.-23. heinäkuuta.

-Maantiecupiin pääsy on meille askel eteenpäin, kilpailunjohtaja Jari Husu toteaa.

Järjestäjiä houkuteltiin hakemaan maantiekisaa myös SM-kilpailuksi.

-Emme olleet siihen halukkaita. Haluamme kehittää Willimiesajoja pienin askelin, parantaa vähän koko ajan ja suurentaa tätä hallitusti. Sekin tietää meille jonkin verran lisäjumppaa, jos osallistujamäärä nyt tuplaantuu.

Willimiesajoihin saapuvat nyt Suomen parhaat maantiepyöräilyjoukkueet. Viime kesänä kortteliajoon osallistui nelisenkymmentä kuskia ja sunnuntain maantieajoon parisataa.

-Kortteliajon osallistujamäärä ei varmaan kaksinkertaistu, mutta meillä on vahva epäilys, että maantieajon osallistujamäärä voi olla noin tuplaten. Yhden kaverin kanssa olen lyönyt vetoakin, että on.

Kilpailukeskus on Lappeenrannan Rakuunamäellä. Maantiekilpailu kulkee viime kesän tapaan Taipalsaaren, Savitaipaleen ja Lemin kautta.

Nyt reittiä on suunniteltu muutettavan niin, että kilpailu koukkaa Savitaipaleen keskustan läpi, jossa on myös välikirimaali.

Matkaa tulee lisää vain joitakin satoja metrejä.

-Tarkoituksemme on, että Willimiesajot ei ole vain Lappeenrannan juttu, vaan enemmän maakunnallinen.

Maakunnallisuutta on myös yhteistyö, jota Willimiesajot ja 12. elokuuta kisattava Imatra MTB tekevät. Pari viikkoa sitten niitä markkinoitiin yhdessä Helsingissä GoExpo-messuilla.

-Saamme synergiaetuja. Olemme esimerkiksi pähkäilleet, että voisimme liikutella tuomareita ja järjestysmiehiä molemmissa tapahtumissa.

Maantiecupin osakilpailuksi pääsy oli Willimiesajojen väen tavoite. Viime vuonna kilpailijat antoivat järjestelyistä ylistävää palautetta. Katsojiakin oli heti enemmän kuin lajin kilpailuissa Suomessa tavallisesti.

Järjestäjien päämäärä oli alusta alkaen tehdä tapahtumasta niin laadukas kuin mahdollista, vaikka kokemusta vastaavan kilpailun toteuttamisesta ei ollut. Erityisesti liikenteenohjaukseen panostettiin.

Lopputulos oli mainio. Willimiesajot asetti riman itselleen korkealle.

-Järjestelyt on saatava vähintään samalle tasolle.

Viime vuoden opit auttavat kautta aikain toisen Willimiesajojen toteuttamista. Moni asia on valmiina.

-Kaikki on nyt tosi paljon yksinkertaisempaa. Mietimme porukalla jo huolestuneenakin, että olemmeko jumpanneet tätä riittävän paljon tänä keväänä. Vuosi sitten kokouksia ja muita oli ollut tähän mennessä kaksin-kolminkertainen määrä.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen