Categories
Artikkelit

Ketterä nousee Mestikseen

JÄÄKIEKKO. Imatran Ketterä palaa jääkiekon Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle 20 vuoden tauon jälkeen.

Anssi Silvennoinen

Imatran Ketterän monivuotinen tavoite nousta jääkiekon miesten Mestikseen toteutuu. Nousun sinetöi keskiviikkona Jääkiekkoliiton liittohallitus.

Ketterä täyttää Mestiksen vaatimukset ja saa paikan, joka konkurssiin hakeutuneelta Kajaanin Hokilta vapautui. Edellisen kerran Ketterä pelasi Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 20 vuotta sitten.

-Fiilikset ovat hiton hyvät, koska olemme tehneet niin älyttömästi töitä viime vuosina. Tämä on meille iso asia. Tiedämme, että tämä ei ole tullut millään säkäpallolla, Ketterän puheenjohtaja Mikko Partanen kertoo.

Mestis-nousu asetettiin Ketterässä tavoitteeksi kolme vuotta sitten. Seuraväki on puurtanut, jotta Ketterä olisi Mestiksen tasoa urheilullisesti, toiminnallisesti ja taloudellisesti.

-Tiedän, että Mestistä on Imatralla odotettu. Divariajoista on puhuttu täällä niin paljon. Jatkossa pystymme tekemään oman polkumme siihen historiaan.

Ketterän joukkue juhlisti nousua harjoitusohjelmansa mukaisesti.

-Tänään oli perinteinen keskiviikkojooga. Itse asiassa tosi hyvä harjoitus, kapteeni Jarno Lippojoki kertoi treeneistä palatessaan.

Pelaajat ottivat uutisen riemulla vastaan.

-Olen todella hyvillä mielin. Nousu on ihan mahtava juttu seuran ja koko Etelä-Karjalan kannalta.

Lippojoki palasi kasvattajaseuraansa Ranskasta kesken kauden 2015-2016. Paluupäätökseen vaikuttivat tiedot, joita hän oli saanut Ketterän viime vuosien kehityksestä ja lähitulevaisuuden tavoitteista.

-?On hienoa pelata kasvattajaseurassa ja nähdä tätä uutta tulemista. Nousu Mestikseen on joukkueen ja koko organisaation yhteistyön tulosta.

Lippojoki tietää omakohtaisesti, mikä Ketterää Mestiksessä odottaa. Hän oli voittamassa Mestiksen mestaruutta Kouvolan KooKoossa keväällä 2014.

Lippojoen mukaan uusi sarjataso vaatii Ketterältä paljon, mutta joukkue on haasteeseen urheilullisesti valmis.

-Kaverimme ovat kovassa kunnossa. Kovaahan täällä on treenattu jo pitkään, koska tähtäimenä on ollut päästä Mestikseen vielä joku päivä. Olemme hyvin tulossa täältä.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen