Taidetta t-paitaan ja kangaskassiin

Kuvataide. Kaakon taidelainaamon ensimmäisen taidevuosipaidan suunnitteli imatralainen kuvataiteilijalta Jouni Viljakainen.

Sari Pullinen

Kaakon taidelainaamo julkaisee ensimmäisen taidevuosipaidan. Sen on suunnitellut imatralainen kuvataiteilija Jouni Viljakainen.

T-paitaa vierastavia ajatellen taide on painettu myös kangaskassiin.

— Halusimme näyttää, että taide voi olla osa arkea missä vain, niin t-paidassa, rakennustyömaan aidassa kuin kodin seinälläkin, Kaakon taiteen taidejohtaja Anna Vilkuna kertoo.

Raati perusteli Viljakaisen ehdotuksen valintaa tunnistettavalla kädenjäljellä. Viljakaiselle oli itsestään selvää, että hän osallistuu kilpailuun, koska tekee tekniikkaan sopivia tussipiirustuksia.

— Halusin tehdä mustavalkoisen rokkipaidan. Ajattelin jonkinlaista kollaasia, ja siitä tulikin sitten taidelainaamo, Viljakainen kertoo.

 

Kaakon taiteen tavoite on kasvattaa taiteen saatavuutta ja näkyvyyttä ja työllistää taiteilijoita.

— T-paidan suunnittelu on yksi työtilaisuus muiden joukossa. Kuka tahansa voi löytää suunnittelijan tai muun visuaalisen tekijän taidelainaamon nettisivujen Tekijät-osiosta, Vilkuna vinkkaa.

Nettisivuille on koottu kaakkoissuomalaista osaamista.

Kaakon taiteen jäsenjärjestöjen jäsenille suunnatun kilpailun kymmenestä ehdotuksesta raati valitsi voittajan. Teoksen piti olla silkkipainotekniikkaan sopiva. T-paita ja kassi teetettiin yhdellä taidegrafiatekniikalla, serigrafiana.

T-paitaa ja kassia saa kesällä Taideolohuone Katariinasta ja syksyllä Lappeenrannan taidelainaamosta.

Taidelainaamo toimii Lappeenrannassa, Kouvolassa ja Kotkassa. Kouvolan taidelainaamo sijaitsee Kuusankosken Taideruukissa, ja Kotkan taidelainaamo neuvottelee parhaillaan uusista tiloista.

 

Kirjoittaja:
Sari Pullinen