Categories
Artikkelit

60-vuotias Kesämäenrinne aiotaan peruskorjata

Lappeenranta. Noin 450 oppilaalle etsitään väistötiloja keskustan tuntumasta. Peruskorjaus maksaa yli kymmenen miljoonaa euroa.

Terhi Kinnunen

Entiseen Kesämäenrinteen yläkouluun suunnitellaan mittavaa peruskorjausta.

Remontin suunnittelu on käynnissä, ja tavoitteena on aloittaa peruskorjaus ensi vuonna, kertoo Lappeenrannan Toimitilojen toimitilajohtaja Katri Tolvanen.

— Kyse on 1950-luvun rakennuksesta, joka on nyt peruskorjausiässä. Talotekniikka uusitaan kokonaan, tehdään mittava peruskorjaus.

Vuonna 1958 valmistuneen koulun runko pysyy ennallaan, mutta esimerkiksi ilmanvaihto, vesijohdot, viemärit, valaistus, tietotekniikka, ikkunat ja ovet uusitaan.

Käytävistä ei kantavien seinien vuoksi päästä eroon, mutta luokkatiloista pyritään tekemään muunneltavia esimerkiksi ovien avulla, Kesämäen koulun rehtori Petri Huovila kertoo.

Peruskorjauksen tarkkoja kustannuksia ei vielä tiedetä, mutta Tolvanen arvioi remontin maksavan yli kymmenen miljoonaa euroa.

 

Huovilan mukaan yläkoulun peruskorjausta on odotettu kauan, sillä rakennuksessa ei ole varsinaisia sisäilmaongelmia. Oppituntien aikana ilma kuitenkin muuttuu luokissa tunkkaiseksi, jos ikkunaa ei avata.

— Odotamme remonttia innolla, koska olemme sitä pitkään ja hartaasti odottaneet.

Koulun oppilaat ja opettajat ovat saaneet esittää toiveitaan. Oppilaat haluavat avaran, valoisan ja muunneltavan koulun. He ovat toivoneet esimerkiksi wc-tilojen ja ilmanvaihdon parantamista.

Huovilan mukaan osa oppilaista on ollut huolissaan siitä, säilyykö koulu persoonallisena ja kodikkaana.

— Toivon, että kodikkuus säilyy, mutta saamme nykyaikaisen oppimisympäristön.

Kesämäen ala- ja yläluokkien koulut yhdistettiin elokuun alussa yhdeksi Kesämäen kouluksi. Kesämäen kampus sijaitsee kahta puolta Lavolankatua, ja kampuksella toimii myös Itä-Suomen koulu.

Kesämäenrinteen puolella opiskelee noin 450 oppilasta 6—9-luokilla. Opettajia koulussa on hieman alle 40.

He joutuvat opiskelemaan ja työskentelemään peruskorjauksen ajan väistötiloissa.

— Väistötiloja etsitään keskustan lähialueelta, Huovila sanoo.

Kun Kesämäen koulun peruskorjauksen hankesuunnitelma valmistuu, se menee Lappeenrannan hyvinvointi- ja sivistyspalveluiden hyväksyttäväksi. Sen jälkeen hanke voidaan kilpailuttaa ja tehdä rakentamispäätös.

Jos kaikki menee jouhevasti tämän hetkisten suunnitelmien mukaan, Kesämäen peruskorjauksen pitäisi valmistua vuoden 2019 aikana, Tolvanen sanoo.

 

Lappeenranta suunnittelee muitakin kouluremontteja lähivuosille.

Lauritsalan koulu pitää joko peruskorjata tai rakentaa uudestaan. Joutsenon koulukeskuskin odottaa peruskorjausta.

 

Kirjoittaja:
Terhi Kinnunen