Categories
Artikkelit

Jäähallista ei vielä syntynyt päätöstä

Lappeenranta. Kaupunginhallitus jätti kaupunginjohtajan esityksen monitoimijäähallista pöydälle.

Anne Kotiharju

Lappeenrannan kaupunginhallitus miettii vielä viikon kaupunginjohtajan esitystä jäähalliratkaisuksi. Kimmo Jarvan pöydälle jätetyn esityksen mukaan lopullista jäähalliratkaisua joutuu odottamaan vuoden päähän.

Jarvan esityksen mukaan tavoitteena on, että noin 5 000 istumapaikan monitoimijäähalli valmistuisi viimeistään vuonna 2021.

Ensi vuoden syyskuun alkuun mennessä kaupunginhallitus saisi perustellun investointipäätösehdotuksen siitä, sijoitetaanko uusi monitoimijäähalli Kisapuistoon vai muualle lähelle keskustaa, mitä toimintoja siihen tulee, miten paljon investointi maksaa, kuinka paljon vuotuiset käyttökustannukset ovat ja miten ne rahoitetaan.

Suunnittelumäärärahaa varattaisiin ensi vuoden talousarvioon.

Esityksen mukaan nykyistä Kisapuiston pääjäähallia ei enää korjata. Käyttöturvallisuus taataan lumikuormaa poistamalla.

Monitoimijäähallia alkaisi esityksen mukaan selvittää Lappeenrannan toimitilat Oy (Lato). Tarkoituksena on tutkia hallin eri käyttömahdollisuuksia ja niiden kustannuksia. Samalla selvitetään kaikki mahdollisuudet tilojen käyttämisestä muuhun kuin jääurheiluun. Selvitetään, miten voisi hyödyntää katsomoiden alapuolisia tiloja, isoja aulatiloja ja niin edelleen.

Samalla pitää selvittää myös vaihtoehto, jossa yleisurheilun ja muun sisäliikunnan harrastushalli tulisi jäähallin yhteyteen. Jos se olisi liian kallista, pitäisi selvittää uuden hallin toteuttaminen muualle. Tässä olisi otettava huomioon sekin, että Länsialueen ja Lauritsalan kouluhankkeet parantavat muun muassa salibandyn ja koripallon harrastusolosuhteita.

Etelä-Karjalan liiton esille tuomaa Maakunta-areenaa ei Jarvan mielestä enää pitäisi selvittää, koska sellaista areenaa ei tarvita.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju