Categories
Artikkelit

Kaupunki tekee uuden tarjouksen upseerikerhosta

Lappeenranta. Vuokralaisena jatkava upseerikerho ry virittelee nykyistä monipuolisempia toimintoja.

Anne Kotiharju

Lappeenrannan kaupunki jatkaa neuvotteluja Senaatti-kiinteistöjen kanssa Rakuunamäellä sijaitsevan upseerikerhon ostamisesta. Kaupunkiyhtiö Lappeenrannan Yritystila jättänee tiloista tarjouksen lähiaikoina.

Sitä ennen Yritystilan on neuvoteltava käypää vuokratasoa vastaava vuokrasopimus tiloissa toimivan Lappeenrannan upseerikerhoyhdistyksen kanssa. Kaupungin mielestä yhdistys sopii historiansa, esineistönsä ja kokemuksensakin perusteella vastaamaan toiminnoista.

Vuokralaisen pitäisi maksaa hankintahinta vuokrissa kohtuullisessa ajassa tai sitoutua lunastamaan kiinteistö. Jos vuokralainen ei selviä velvoitteistaan, sopimuksen voi purkaa. Yritystilalla olisi myös viime kädessä oikeus myydä kiinteistö.

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina periaatteet, joiden mukaan upseerikerho voidaan hankkia kaupungille. Ratkaisulla alkaa olla jo kiire, koska valtio luopuu rakennuksesta vuoden lopussa.

Senaatti-kiinteistöt on aiemmin arvioinut kiinteistön 100 000-200 000 euron arvoiseksi. Tiukka suojelumerkintä sr1 asettaa vaatimuksia niin sisä- kuin ulkotiloihinkin.

-Tämän takia Senaatin hinta-arvio ei tunnu niin edulliselta. Hinnasta on päästävä yhteisymmärrykseen ja sen jälkeen vuokratasosta, sanoo Yritystilan toimitusjohtaja Timo Hämäläinen.

Upseerikerhoyhdistyksen selvityksen mukaan tilat vaatisivat 10 vuodessa noin 300 000 euron korjaukset, muun muassa ulkomaalauksen. Yhdistys on laatinut liiketoimintasuunnitelmaa.

-Jos kykenemme siinä jatkamaan, talon tulisi olla entistä näkyvämpi osa kaupunkia niin, että kaupunkilaiset löytäisivät sinne, arvioi puheenjohtaja Ilkka Kemppi.

Liiketoimintasuunnitelmaa laatineen Hannu Hyppösen mukaan palvelutarjontaa pitää laajentaa ja markkinointia lisätä.

-Kutsumme kaikki sinne viettämään juhlia, syömään lounasta ja osallistumaan tuleviin teematapahtumiin.

Kerholla on arvokasta esineistöä. Yhtenä mahdollisuutena tutkitaan upseerikerhon esineistön täydentämistä Ratsuväkimuseon kokoelmista.

Valmisteilla olevan asemakaavamuutoksen mukaan rakennusta voi käyttää muun muassa ravintola-, museo-, majoitus- ja kokoontumistilana, muttei asumiseen.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju