Categories
Artikkelit

Parocin henki syntyi ihmisistä

Helena Korpela

Lappeenrantalainen Pekka Kuokkanen on työskennellyt Parocilla 35 vuoden ajan. Nyt hän on vastuussa vanhan työpaikkansa romuttamisesta, ja aikoo tehdä sen mahdollisimman hyvin. -Ei tässä ole ristiriitaa. Olen tyytyväinen hyvään työnantajaan, ja haluan hoitaa viimeisen työtehtävän tyylikkäästi maaliin, hän sanoo. Purkamisoperaatiota hän kuvaa mollivoittoiseksi. -Ei täällä ole enää niitä ihmisiä, jotka loivat Parocin hengen. Kuokkanen työskenteli Lappeenrannan tehdaspäällikkönä vuosina 2003-2007. Työntekijöitä oli silloin 350. -Tunnelma oli toiveikas. Oli tiedossa, että Parocin vuokrasopimus on tulevaisuudessa katkolla, mutta sitä ei haluttu ajatella. Kuokkasella ei kuitenkaan ole pahaa sanottavaa työnantajastaan. Pitkä työura on vienyt miehen tehtaanrakennustehtäviin Suomen lisäksi muun muassa Venäjälle, Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. -Tässä yrityksessä luotetaan ihmisiin. Siitä syntyy hyvä luomisen vapaus.

Helena Korpela

Kirjoittaja: