Categories
Artikkelit

Timo Sokura haluaisi jatkaa teatterin johdossa

Juhana Nyman

Lappeenrannan kaupunginteatterin johtaja Timo Sokura ei allekirjoita toimialajohtaja Tuija Willbergin näkemyksiä työsuhteensa päättämisen syistä. Sokuran mielestä kaupunginteatteri on menestynyt tilanteeseen nähden hyvin. — Luvut ovat olleet nousussa. Kun ajattelee, minkälaisessa ahdingossa teatteri oli, kun tulin tänne, olen ihan tyytyväinen työhöni. Silloin ei ollut edes teatteria. Tämän kokoista laivaa ei käännetä vuodessa tai kahdessa. Sokura muistuttaa, että teatterin saaminen taloudellisesti kannattavaksi vaatisi paljon. Vuokra kauppakeskus Isossa-Kristiinassa on sen verran suuri, että edes täydet salit eivät riittäisi kattamaan kuluja. — Se on aika toivoton tilanne. Aikamoinen ihmemies saa olla seuraaja, joka sen vajeen pystyy kattamaan. Eriävistä näkemyksistä huolimatta Sokura vakuuttaa, että välit kaupunkiin ovat kunnossa. — Asiat riitelevät. Jos lautakunta keskiviikkona niin päättää, Sokuran työsuhdetta on jäljellä vajaa vuosi. Sokura kuuli asiasta ensimmäistä kertaa kesäkuussa pidetyssä palaverissa. — Se tuli täydellisenä yllätyksenä. Tietenkin se on vaikuttanut kesään ja alkusyksyyn, kun asia on ollut auki. Jos ei se koskaan ole helppoa, ei tämä ainakaan helpottanut alkusyksyn työntekoa. Sokura itse olisi halukas jatkamaan teatterin johdossa ensi vuoden jälkeenkin. — Mielestäni teatteri on lähtenyt suhteellisen hyvin lentoon. Kaksi vuotta on lyhyt aika muuttaa teatterin koko suunta. Vaikka vuosi jäisi hänen viimeisekseen Lappeenrannassa, Sokura sanoo työmotivaatiota riittävän. Hän on tyytyväinen Lappeenrannassa tekemiinsä ratkaisuihin. Hän uskoo, että ihmiset löytävät entistä paremmin kauppakeskuksessa olevan teatterin. — Kunhan yleisöä ei unohdeta. Se on ohjelmistovalinnoista hirveän paljon kiinni. Pidän edelleen Lappeenrantaa teatterikaupunkina.  

Juhana Nyman

Kirjoittaja: